Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Βουνό με βουνό δε σμίγει...

Μεγάλη επιτυχία αυτή η αφίσα της Αδελφότητας Παχτουριωτών!
...αναίρεσαν και την παροιμία "βουνό με βουνό δε σμίγει..."

...ενσωματώθηκαν το Σουφλί με το Τσαρδάκι!!!

...σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο!!

...άντε παιδιά και στην επόμενη αφίσα του χρόνου να φέρετε και τη θάλασσα στο βουνό με καμιά μαρίνα απέναντι στις Κρανιές

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τι να φταίει θεέ μου...

Μέχρι σήμερα ακούγαμε τους συλλόγους να μας ζητούν λεφτά για έρανους, για συνδρομές, για οικονομική ενίσχυση κλπ
...για το χωριό μωρέ αδερφέ μου!!!
...αλλά σύλλογος να σου λέει ότι πρέπει να πληρώσεις και ΦΠΑ είναι για το βιβλίο γκίνες!!!
...μα ο σύλλογος εισπράτει και ΦΠΑ;
...και στο κράτος πως τον αποδίδει;
...τι άλλο θα ακούσουμε;
...αλλά, πως λες σοφέ λέ μου: "Μάστορας είναι και της γίδας ο κώλος".

Έκτακτη είδηση!!!

Έκτακτη ανακοίνωση λαέ της Ορεινής Πατρίδας
...η Αδελφότητα Παχτουριωτών έβγαλε σε αφίσα το Παχτούρι και την πουλάει τριάντα ευρώ!!!
...συν το ΦΠΑ για να επισχύσει και τον... Παπακωσταντίνου!!!
...μην τη χάσεις λαέ της ορεινής πατρίδας
...είναι συλλεκτική: ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΧΤΟΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΚΟΡΙ
...άκου το Παχτούρι χωρίς το Τσιγκόρι!!!
...ΜΩΡΕ ΤΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;
...αχ σοφέ λαέ μου πως λες: "Μας φάγαν οι στενοβράκιδες και τα βαμμένα χείλη"

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Προεδρικές Ιστορίες

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος των νοτίων προαστίων του Παχτουρίου, έδειχνε ανήσυχος παρακολουθώντας τις διακυμάνσεις του δείκτη NASDAQ στην οθόνη του υπολογιστή του οβάλ γραφείου της έπαυλης.

....Ξαφνικά στο γραφείο μπήκε η γραμματέας Σαμάνθα με αγωνιώδη έκφραση. "Κύριε", είπε σιωπηλά για να μην ενοχλήσει τον καλοσυνάτο, καλοστεκούμενο και καλοντυμένο κύριο, ο οποίος έγραφε email στο χρηματιστή του, "έχει προκύψει ένα επείγον θέμα..."

...."Σαμ, παιδί μου, το πιο επείγον θέμα είναι να προλάβουμε να αγοράσουμε τις μετοχές των ναυπηγείων του Κιότο, πριν κλείσει η Wall Street", είπε χωρίς να αφήσει το βλέμμα του από τον υπολογιστή ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος...

...."Ξέρετε κύριε...", είπε δειλά η Σαμάνθα, "τηλεφώνησε πριν από πέντε λεπτά ο Πρόεδρος και ζήτησε επείγουσα συνάντηση μαζί σας εδώ στην έπαυλη... Πρέπει να του απαντήσω... Αν μπορείτε και εσείς..."

....Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος ξαφνιάστηκε: "Ο Πρόεδρος; Σου είπε για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου μήπως;"

...."Μάλιστα κύριε", απάντησε η Σαμάνθα. "Είπε αυτό ακριβώς: Να μιλήσουμε για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεράιδας..."

....Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος σηκώθηκε όρθιος: "Μου το είπε προχτές στο τηλέφωνο ότι ειδικά το διαμέρισμα της Νεράιδας είναι διαμέρισμα - κλειδί για τις εκλογές αυτές και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Ο ίδιος παρακολουθεί τις εξελίξεις προσωπικά, αλλά και με επιτελείο συμβούλων  που προτείνουν ιδέες. Αυτά βέβαια που προτείνουν οι άλλοι τα είχα πει εγώ πριν από πέντε χρόνια, αλλά η δικαίωση και η  τιμή είναι που ο ίδιος ο Πρόεδρος συμφωνεί τελικά με τις προτάσεις μου. Έτσι δεν είναι Σαμ, παιδί μου;"

...."Μεγάλη τιμή κύριε", είπε η Σαμάνθα.

....Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος κοίταξε από το νότιο παράθυρο του οβάλ γραφείου, πέρα προς τη Σκαλούλα... "Να ανακοινώσεις στον Πρόεδρο λοιπόν, ότι αποδεχόμαστε με δέουσα χαρά το αίτημά του για επίσημη επίσκεψη. Να δώσεις οδηγίες στο Φρανσουά και στον Ουέλλινγκτον για την παράθεση επίσημου δείπνου στον Πρόεδρο και στη συνοδεία του. Ο Πιερλουίτζι να ασχοληθεί με την ενδυμασία όλων μας και ο Ιγκόρ να ετοιμάσει την Μπέντλεϋ για να παραλάβουμε τον Πρόεδρο. Ας έχει έτοιμα και 2 - 3 Land Rover μη χρειαστεί και συνοδεία..."

...."Μάλιστα κύριε", είπε σημειώνοντας στο μπλοκ της με το χρυσό στυλό Mont Blanc η Σαμάνθα. "Δεν κατάλαβα μόνο αυτό με την παραλαβή του Προέδρου... Από που θα τον παραλάβουμε;"

...."Θα τον παραλάβουμε από το σημείο προσγείωσης του Προεδρικού ελικοπτέρου. Θα σε ενημερώσει η ασφάλειά του που θα είναι αυτό", είπε χαμογελώντας ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος. Και συμπλήρωσε: "Τι θα ήθελες Σαμ παιδί μου, να φέρω το φίλο μου τον Μπάρακ καβάλα στα μουλάρια από τον Κόκκινο στο Παχτούρι, όπως κάναμε παλιά;"

....Το μπλοκ και το Mont Blanc στυλό έφυγαν από τα χέρια της Σαμάνθα, κάνοντας χαρακτηριστικό ήχο στο πάτωμα του Οβάλ Γραφείου... "Κύριε... Εμμ, δεν πήρε αυτός ο Πρόεδρος τηλέφωνο... Ο Καραγεώργος πήρε..."

....Η φωνή που έβγαλε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος πρέπει να ακούστηκε πέρα από το Ζυγό, μέχρι τη Νεράιδα... "Ποιός είπες ότι πήρε τηλέφωνο;;;;;..."

....Η Σαμάνθα ψέλλισε μαζεύοντας το στυλό και το μπλοκ από το πάτωμα: "Ο Καραγεώργος ήταν στο τηλέφωνο και θέλει να σας δει για τις εκλογές... Τι να του πώ    ;..."

....Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος κάθισε στο γραφείο, βυθίζοντας το προσωπό του μέσα στις παλάμες του: "Να πεις στον Καραγεώργο να συζητήσει και να πάρει συμβουλές από αυτούς που τον πείσανε να κατέβει στα Τρίκαλα υποψήφιος... Εδώ έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε... Ολόκληρο State Department και ο πραγματικός Πρόεδρος ενδιαφέρονται για την κοινότητά μας"

...."Δε θα τον δεχτείτε κύριε;", ρώτησε η Σαμάνθα

...."Για να μη λέει ότι είμαστε ακατάδεχτοι, πες του να έρθει, αλλά θα τον δω μόνο για 10 λεπτά, γιατί είμαι απασχολημένος. Συστησέ του μετά τον Ουέλλινγκτον και τον Πιερλουίτζι και πες του ότι είναι επιτετραμμένοι μου για θέματα της Ορεινής Πατρίδας και να συζητήσουν αυτοί μαζί του. Να πάνε στο  delicatessen της πλατείας να φάνε και κάτι και να τελειώνει το θέμα..." είπε αυστηρά ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος...

...."Μάλιστα κύριε", είπε η Σαμάνθα. "Αλλά, ο Πιερλουίτζι και ο Ουέλλινγκτον δεν ξέρουν τίποτα για τα χωριά. Τι να συζητήσουν;", συμπλήρωσε.

...."Αλήθεια Σαμ παιδί μου, νομίζεις ότι ο Καραγεώργος ξέρει τίποτα και αυτός;...", είπε χεραίκακα ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος και ξαναγύρισε στο email προς το χρηματιστή του...

Για πες μας ορέ φίλε απ' το Καπρό

Ο Τρυποφράκτης και όλο το Τρυποφρακταίικο πριν το Καπρό πάρει την κούπα τάχθηκαν στο πλευρό του!!!
...και χάρηκε το Τρυποφρακταίικο γιατί έπρεπε να το πάρει το Καπρό!
...αλλά για πες ορέ φίλε Καπροίτη στην ωραία σου  ιστορία  γιατί δεν δίνεις εξηγήσει στις καταγγελίες που έγιναν στον Τρυποφράκτη σχετικά με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή που έπαιξε με το Καπρό και - όπως μας κατήγειλαν- τον  φέρατε από τα Τρίκαλα και συγκεκριμένα από τα Σεισμόπληκτα;
...αλλά για πες ορέ φίλε Καπροίτη ακούστηκαν ή όχι υβριστικά συνθήματα στον τελικό;
...μήπως  όσοι ήμασταν εκεί  μιλούσαμε άλλη γλώσσα και δεν καταλαβαίναμε;
...αλλά για πες ορέ φίλε Καπροίτη έχουν θέση τα υβριστικά συνθήματα και τα νταηλίκια στην ορεινή πατρίδα;
...για πες μας ορέ φίλε Καπροίτη από πότε αυτοί που νευριάζουν με τους κανόνες του ποδοσφαίρου πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο;
...για πες μας ορέ φίλε Καπροίτη από πότε είναι άνδρας μόνο αυτός που βρίζει;

...μην κάνουμε φίλε σαν αυτούς που λένε ότι  "όταν οι άλλοι μας έδειχναν το ήλιο εμείς κοιτάζαμε το δάχτυλο..."
...ωραία η ιστορία σου αλλά για να ξαναγίνει το τουρνουά πρέπει να χτυπήσουμε όλοι μαζί στι ρίζα τους όλα όσα το αμαύρωσαν!!!

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Κίνημα για μαύρα ψηφοδέλτια...

Κίνημα για Μαύρο  στους Μαυρογιαλούρους στην ορεινή πατρίδα
...πολλοί σκέπτοναι και συζητούν να ρίξουν στην κάλπη ΜΑΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ!
...εμπρός λαέ της ορεινής πατρίδας, μη σκύβεις το κεφάλι!!!
...μαύρο σε όλους τους διορισμένους υποψήφιους δημάρχους!!!!

Ιστορίες της πισίνας

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος, έπινε το παγωμένο τσάι του στην ξαπλώστρα της εξωτερικής πισίνας της έπαυλης των νοτίων προαστίων, διαβάζοντας με ενδιαφέρον τις οικονομικές εξελίξεις στους Financial Times...

....Ο μπάτλερ Ουέλλινγκτον πλησίασε ρωτώντας εάν ο κύριος θα επιθυμούσε να παρακολουθήσει την ανάλυση των ειδικών για τις τιμές του πετρελαίου του Κατάρ από το αγγλόφωνο Al Jazeera που θα άρχιζε σε λίγο, ώστε να φέρει την τηλεόραση της πισίνας των 60" απέναντι από τις ξαπλώστρες...

...."Ευχαριστώ Ουέλλινγκτον", απάντησε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος. "Προτιμώ να μου σερβίρεις ένα μαρτίνι και να απολαύσω την ηρεμία του βουνού. Αρκετά ασχολήθηκα από το πρωί με τις οικονομικές αναλύσεις..."
...."Αλήθεια, Ουέλλινγκτον παιδί μου", αναρωτήθηκε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος πίνοντας το μαρτίνι του, "δε σε ρώτησα, πώς περάσατε στο πανηγύρι το δεκαπενταύγουστο;"
...."Πολύ καλά κύριε", απάντησε ο μπάτλερ, "ειδικά μετά το ντιήμερο ρεπό που μας ντώσατε...  Ανεβήκαμε στην πλατεία ντίο μερες και κορέψαμε πολύ...μέχρι τις τρεις πρωί... Ήταν πολύ ωραία... Εσείς όμως ίρτατε πολύ λίγκο. Ντεν σας αρέσει το πανηγκύρι;"
...."Ουέλλινγκτον παιδί μου δε μπορούσα να παρεβρεθώ περισσότερο", απάντησε σοβαρά ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος. "ήρθα για όσο χρειαζόταν. Άσε που δε μπορώ την κουζίνα του delicatessen της πλατείας, καθώς δεν έχω ακούσει να έχει προσλάβει τελευταία κάποιο γνωστό σεφ... Αλήθεια πως ήταν το φαγητό;"
...."Ο Φρανσουά ο σεφ έπαθε νευρικό κλονισμό μολις εφαγκε φαγητό και τον πηρε ο Ιγκόρ ο οντιγκός και τον πήγε Βουλγκαρέλι να του κάνουν ένεση Λεξοτανίλ. Μόλις γύρισε είχε τέτοια υπερένταση και μας έφτιαξε φιλέτο σατομπριαν με καραβίδες και ιταλική σαλάτα να φάμε όλοι. Πολύ κουράγκιο αφτό το παιδί. Μαγκείρεβε όλο το βράδυ σχεδόν. Και όλο το άλλο βράδυ έλεγε πρέπει να έρθει ο Μποτρίνι στο μαγκαζί στο "εφιάλτης στην κουζίνα" και να σκοτώσει Τανάσι", είπε ο Ουέλλινγκτον αναστενάζοντας...
...."Απίστευτο!", είπε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος. "Τουλάχιστον χορέψατε καθόλου τα παραδοσιακά τραγούδια;" είπε βάζοντας μόνος του άλλο ένα μαρτίνι....
...."Βέβαια", απάντησε ο Ουέλλινγκτον. "Κορέψαμε όλοι εκτός Φρανσουά που έπαιρνε τηλέφωνο τον Μποτρίνι και εκτός Ιγκόρ που έπαιρνε τηλέφωνο το γκιατρό στο Βουλγκαρέλι μήπως πρέπει να κάνει και άλλη ένεση Λεξοτανίλ ο Φρανσουά. Εμείς κορέψαμε "μπαίνω μες στ' αμπέλι" και ο Πιερλουίτζι "στης Πράντα τον ανήφορο" επειδή του τύμισε την ανοιξιάτικη κολλεξιόν στο Μιλάνο που είχε πάει να δει κοστούμια..."
...."Είναι "...στης Πάργας τον ανήφορο" και όχι στης Prada.", είπε ξεφυσώντας και γεμίζοντας το ποτήρι του με την τριπλή ποσότητα μαρτίνι ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος. "Μπορείτε να μη με ξεφτιλίζετε με αυτά που κάνετε; Τι άλλο θα ακούσω; Μα γελάει ο κόσμος μαζί σας, δεν καταλαβαίνετε; Λεξοτανίλ ο ένας και Prada και Dolce Gabbanna ο άλλος... Τι πράγματα είναι αυτά..."
...."Πρώτη φορά είμασταν πανηγκύρι κύριε. Ντεν τα κσέρουμε όλα καλά...", είπε λυπημένα ο Ουέλλινγκτον κοκκινίζοντας και κοιτώντας κάτω τα πανάκριβα ιταλικά πλακάκια της πισίνας...
...."Τέλος πάντων...", ξανααναστέναξε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος αδειάζοντας άσπρο πάτο το τριπλό μαρτίνι. "Τουλάχιστον στη βύζιτα και στα κάγκελα ήταν όλα εντάξει; ή με ξεφτιλίσατε και εκεί;"
...."Σχεντόν ενταξει...", ψέλλισε ο Ουέλλινγκτον αφήνοντας το βλέμμα του από τα πλακάκια και κοιτώντας μακριά προς τον Προφήτη Ηλία...
...."Τι έγινε και εκεί;....", μουρμούρισε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος πίνοντας το μαρτίνι από το μπουκάλι πλέον...
...."Ο Ιγκόρ ήπιε λίγκο τσίπουρο παραπάνω στα κεράσματα στη βύζιτα και άρκισε να κορεύει κοζάκικα στα σπίτια στα τσάμικα και τον πήραμε και φύγκαμε. Στα κάγκελα πήγαν μόνον Σαμάνθα γραμματέας και Κάθριν καμαριέρα, αλλά ήρθαν πίσω γκρήγορα..."
...."γιατί αυτό;", ρώτησε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος αδειάζοντας άσπρο πάτο το μπουκάλι...
...."Γιατί Κάθριν φόρεσε τις 12 πόντους Prada γκόβες που της είπε ο Πιερλουίτζι να βάλει γιατί λέει η Prada είναι τραγούδι στο πανηγκύρι και το τακούνι έσπασε στα κάγκελα και έπεσαν δέκα άτομα κάτω εκει που χορεύαν πιασμένοι...." είπε ο Ουέλλινγκτον κάνοντας και δύο βήματα πίσω...
...."Αρκετά Ουέλλινγκτον¨", είπε κοφτά ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος. "Μήπως μπορείς να μου βάλεις το Al Jazeera να ακούσω την ανάλυση των ειδικών για τις τιμές πετρελαίου του Κατάρ;"

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

De jure και De Facto

Συνάδελφε από το paxtouri-news.blogspot.com απορείς γιατί δε στήθηκαν κάλπες στον Αετό...
....δηλαδή ρωτάς γιατί ο Πρόεδρος δεν είναι de jure πρόεδρος με κάλπες και μυστική ψηφοφορία...

....και γιατί είναι de facto πρόεδρος που επικυρώνεται (για να πασπαλίσουμε και λίγο με γεύση de jure τη διαδικασία) με τη βοή των παρευρισκομένων...

....η διαφορά είναι το de jure με το de facto...
 
....ο Καντάφι είναι de facto πρόεδρος της Λιβύης και δεν κάνει εκλογές καθόλου, ούτε δια βοής...
....o Κιμ Γιονγκ-Ιλ είναι de facto πρόεδρος της Β. Κορέας και εκεί δε μιλάει (άρα ούτε βοά) κανένας
....ο Μπρέζνιεφ και ο Τσαουσέσκου εκλέγονταν σαν ηγέτες του κόμματος (de jure) και κυβερνούσαν μέχρι να πεθάνουν de facto χωρίς να ακούγεται φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

....ο Πρόεδρος δεν είναι έτσι όμως... μην είσαι άδικος...
....ο Πρόεδρος είναι δημοκράτης, απλά έχει κάποια κολλήματα...

....με τον Τρυποφράχτη, με τη "Φωνή",με  τον ανηψιό του, με τους Γλαβάδες, με τους Παχτουριώτες και με τους πράκτορες των Παχτουριωτών που φαντάζεται ότι τον κυνηγάνε...
....οπότε που να βάλει κάλπες με τόσους σατανάδες τριγύρω του!

Άσπρο πουκάμισο φορώ και μαύρο θα το βάψω...

(Τέως) Πρόεδρε φρόντισε τώρα που θα πας στα Τρίκαλα να περάσεις από το Σαράφη, να αγοράσεις κανα λευκό πουκάμισο και να αλλάξεις τη φωτογραφία την προεκλογική...

....γιατί με τη φωτογραφία αυτή που έχεις μέχρι σήμερα, καλύτερα να κατέβεις στα Σφακιά ή στις Μοίρες για υποψήφιος...

....εκτός αν περιμένεις "μαύρισμα" στα Τρίκαλα και φτιάχνεις κλίμα...

....εγώ πάντως με το δάσκαλο να μου υπόσχεται διακόσιους "δικούς του, βέβαιους" δεν θα κοιμόμουν ήσυχος...

Ούτε ο Παπανδρέου...

Πώς το είπε ο άλλος;

...."...σας ευχαριστώ για τα λεφτά που θα σας ζητήσω στο μέλλον!!!!!!!"

....ούτε ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου δεν το σκέφτηκαν να το πουν αυτό μεγάλε όταν πήραν τα πρώτα μέτρα της τρόικας!

Μάντης κακών...

Δε μας τα λέει καλά ο μηχανικός του έργου του καμπαναριού στο Παχτούρι που λέει ότι μπήκε μέσα οικονομικά με τα 23 χιλιάρικα που χρέωσε για το έργο...

.... ή δε μας τα λένε καλά οι Παχτουριώτες που συζητάνε στην πλατεία ότι ο μηχανικός δήθεν ζημιώθηκε τελικά...

....άσχετα με το τι είναι αλήθεια σχετικά με αυτό το θέμα, να θυμάστε ότι το Παχτούρι θα μπει σε νέες περιπέτειες με την ιστορία του καμπαναριού...

....εδώ είμαστε να τα δούμε...

Τελειωμένες καταστάσεις

Συγνώμη αλλά υπήρξε συγχωριανός που να πίστευε ότι υπήρχε περίπτωση τα καταστήματα στα πανηγύρια να κόψουν έστω και μία απόδειξη;

.... αν ναι, θέλω να τον γνωρίσω...

....και η άλλη αμίμητη ατάκα των καταστηματαρχών φέτος: "...ρε παιδιά και εγώ από που θα βγάλω;"

....πώς λες σοφέ λαέ: "...ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος..."

Ακαταλαβίστικα

Τελικά στο Παχτούρι τι γίνεται;
....από τριήμερο σε διήμερο (15 & 16) το πανηγύρι αποφασίστηκε πέρυσι...
....και όλα καλά και καλό πανηγύρι (λέγεται πως) έγινε εκεί...
....στις 17 όμως οι μισοί τράβηξαν για Μεσοχώρα και οι άλλοι μισοί για Αθαμάνιο...
....διήμερο το πανηγύρι στο χωριό μας, τριήμερο για μας όμως....
....ή η δύναμη της συνήθειας

Ταμείο Συνοχής

Δε λέμε, η κίνηση του Προέδρου να χαρίσει 200 κουμπαράδες για το γήπεδο είναι πρωτότυπη...
....εντωμεταξύ, ουρές Αετιωτών σχηματίζονται στις τράπεζες για να χαλάσουν ευρώ σε 20λεπτα...
....για να ρίχνουν ένα την ημέρα μέσα, όπως τους είπε ο Πρόεδρος...

Το στοίχημα

Προς ενδιαφερομένους:
....όντως το λαχνό νούμερο 4 που αντιστοιχούσε στην εικόνα, τον είχε ο πρόεδρος της Αδελφότητας Παχτουριωτών στα χέρια του
....αν ήταν όμως από αυτούς που αγόρασε ο ίδιος ή από τους αδιάθετους δεν διευκρινίστηκε ποτέ...
....εκείπαίζουν τα στοιχήματα τώρα

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Δημότης... τι;

Οργιάζουν οι φήμες στην Ορεινή Πατρίδα...

....δημότης... Τρικκαίων ο Καραγεώργος!
....τι Καραβόπορος, τι... Ασκληπιού!

Μπράβο Πρόεδρε...

Το τίμησε ο Πρόεδρος το χωριό της γυναίκας του στο πανηγύρι...
...Ούτε μέχρι την Καπριάτσα δε ζύγωσε
...και ας τον έψαχναν οι "φίλοι" του οι Παχτουριώτες....

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Να μην ξεχνάμε ότι...

Δύο θάνατοι ένας σε Αετό και ο άλλος σε Παχτούρι χάλασαν το κλίμα των ημερών...

....συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έφυγαν...

Φαντάζεστε;

Και μέσα σε όλες τις συνομωσίες που λένε ότι γίνονται στα χωριά φαντάζεστε να αποκαλυφτεί κάτι;

....ότι ο Τρυποφράχτης μπορεί να είναι τελικά ο ίδιος ο... Πρόεδρος!

....για σκεφτείτε το...

....και ότι γκρινιάζει τόσο πολύ γιατί θέλει να καλυφτεί ο ίδιος...

....λέτε να είναι έτσι;

Οι συνήθεις ύποπτοι...

Το κακό με τον Πρόεδρο είναι ότι έχει γίνει πολύ προβλέψιμος...

....και παρά τις όλες "συνομωσίες" που γίνονται εναντίον του διελεύκανε και την ταυτότητα του Τρυποφράχτη/Τρυποφραχτών...

....μεγάλη επιτυχία...

....κι ως συνήθως πίσω από τον Τρυποφράχτη είναι οι συνήθεις ύποπτοι εχθροί του Προέδρου οι παχτουριώτες... Διάνα!!!

....Θυμίζει τον πιλότο που έφυγε από το Ηράκλειο να πάει στο Αμβούργο και τον γύρισαν πίσω τα ρανταρ του Καντάφι πριν περάσει πάνω από τη Λιβύη!

....γαι τέτοια απόκλιση μιλάμε!

....Πρόεδρε τι λέει, όχι ο σοφός λαός, αλλά ο Τρυποφράχτης: "...το μυαλό σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος!"

Απλά πράγματα...

Παρών και ο Πρόεδρος στον τελικό με βιντεοκάμερα!

....ήθελε να αναλύει τις τακτικές των ομάδων το χειμώνα, για προετοιμασία για το επόμενο τουρνουά;

....ή ήθελε να δείχει τα χωράφια και τους χαλιάδες που γίνονται οι τελικοί;

....άλλωστε τα έλεγε και μόνος του στο παιχνίδι για τις κερκίδες του γηπέδου-κοσμήματος που θα φτιαχτεί για όλη (προς το παρόν) την ορεινή πατρίδα...

....λέω προς το παρόν, γιατί μόλις γίνει το γήπεδο ο Πρόεδρος θα τσακωθεί με όλους...

....και το γήπεδο-κόσμημα της ορεινής πατρίδας θα γίνει γήπεδο-κόσμημα του Αετού...

....απλά πράγματα...

Γιατί;

Βαγγελάκη, γιατί τόσα νεύρα;

...μπούμεραγκ σου γύρισε...

...Αντί να ανακαλύπτεις εσύ τις "συνωμοσίες" του τουρνουά...

...τώρα λένε με ποιόν τα τακίμιασες εσύ...

Το κύπελλο στο Καπρό!

Κυπελλούχος η Κορυφή στο τουρνουά με σκορ 3-2 τη Νεράιδα!

...γλέντια στο μαγαζί του Στέφου!

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ιστορίες του Οβάλ Γραφείου

Στην έπαυλη των νοτίων προαστίων υπάρχει νευρικότητα και προβληματισμός από το προσωπικό...
Ο Φρανσουά, ο σεφ, πηγαίνει περίλυπος στο οβάλ γραφείο του καλοσυνάτου, καλοστεκούμενου και καλοντυμένου κυρίου, το οποίο είναι - κατα παραγγελία - ακριβώς το ίδιο με αυτό του λευκού οίκου στην Ουάσινγκτον...

..."Μεσιέ", λέει ο Φρανσουά, "ντεν μπογώ με τίποτα να φτιάξω το φύλλο για το ντιαγωνισμό πίτα. Αυτά είναι ελληνικές συνταγές και ντες τις κσέρω..."
..."Ποιό διαγωνισμό πίτας;", απόρησε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος, αφήνοντας κάτω τους New York Times που διάβαζε...
..."Αυτό που τα γίνει πλατεία χωριού και όλα τα σπίτα φτιάχνουν πίτα και τγωει ο κόσμος... Τέλω ακόμα να φτιάξω πίτα για εκδήλωση στον Αετό που και εκεί σεγβίβουν πίτα...", είπε ο Φρανσουά τελείως απογοητευμένος...

..."Ακόμα αυτό κάνουν στην πλατεία...;", αναρωτήθηκε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος... "Και τι πίτα ήθελες να κάνεις Φρανσουά παιδί μου;"
..."Μεσιέ, γώτησα γυναίκες στο χωγιό, και μου είπαν Φρανσουά κάνε τυγόπιτα, χογτόπιτα, κολοκυτόπιτα, ότι τέλεις, αλλά το φύλλο να το ανοίξεις εσύ... Και αυτό ντε μπογώ να κάνω... Και είναι κρίμα, γιατί γυναίκες είπαν μπράβο Φρανσουά που είσαι γάλλο σέφ και τέλεις να κάνεις και συ πίτα στο χωριό..." είπε βουρκωμένος ο Φρανσουά...

...Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος δεν έδειξε ευχαριστημένος: "Φρανσουά, αν είναι να κάνεις αυτές τις πίτες θα ξεφτιλιστούμε... Αυτά τα κάνανε πολλά χρόνια πριν. Εμείς πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι το διαφορετικό, που ταιριάζει με το στυλ μας και το κοινωνικό μας status..."

..."Και τι να φτιάξω μεσιέ;..." απόρησε ο Φρανσουά...

..."Χωρίς δευτερη συζήτηση θα φτιάξεις κρέπες μπύρας με γέμιση σοκολάτας και φράουλας για το χωριό και για τον Αετό χειροποίητη πίτα φαλάφελ με σως τοπικού γιαουρτιού...", είπε αυστηρά ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος...

..."Εντάξει μεσιέ" είπε ο Φρανσουά φεύγοντας προς την κουζίνα...

...Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος πάτησε το πλήκτρο 9 του άσπρου τηλεφώνου του γραφείου, το οποίο κάλεσε την γραμματέα του τη Σαμάνθα...
... "Σαμ, κορίτσι μου, μπορείς να τηλεφωνήσεις στην ξαδέρφη μου να μας φτιάξει και να μας στείλει μια κολοκυθόπιτα με χειροποίητο φύλλο; Έχουμε καιρό να φάμε...Πάρε και τη FedEx να την παραλάβει από το σπίτι της και να τη φέρει εδώ το συντομότερο... Τα έξοδα δικά μας... δώσε και κανένα ευρώ παραπάνω στο παιδί τον κούριερ για τον κόπο του..."

Υπήρξε ΝΤΑΗΣ στη Νεράιδα;

Πληθαίνουν τα τηλεφωνήματα για το "επίσημο" νταϊλίκι στη Νεράιδα
...υπάρχει επίσημη ενημέρωση;
...Θ... είσαι σπίτι;
...γιατί σε παίρνω και μιλάει!!!

ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΑΡΕ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
...Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
...ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!
...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΚΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΒΗΞΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
...ΠΡΟΑΣΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ!!!

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Είναι αλήθεια;

Κύριοι της διοργάνωσης είναι αλήθεια ότι αδελφός κοινοικού συμβούλου προκάλεσε επεισόδιο στον αγώνα Νεράιδα - Αετός;
...είναι αλήθεια ότι ο Αετός αδικήθηκε από τη διαιτησία;
...είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν δελτία των παιχτών και ότι στις ομάδες των χωριών μας μπορεί να παίξει ακόμη και ο Μέσι;

Είναι αλήθεια;

Κύριοι της διοργάνωσης του τουρνουά ποδοσφαίρου
...είναι αλήθεια ότι με την ομάδα της Κορυφής παίζει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την Κορυφή;
...ούτε έβδομης γενιάς συγγένεια δεν έχει;
...και το έφεραν από τα Τρίκαλα;

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ποιος είναι τελικά;

Μέγα θέμα στο Παχτούρι!
...όλοι ψάχνουν το διαχειριστή του http://paxtouri-news.blogspot.com/
...ενώ τον Τρυποφράκτη τον έχουν σίγουρο
...πως λες σοφέ λαέ μου: "Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γενούν οι κότες"

Το κύπελο θα φέρουμε μέσα στο Καπρό

Ποδοσφαιρικό Μουντιάλ στην ορεινή πατρίδα
...οι Καπροϊτες θριαμβέβουν
...πάνε για την κούπα!
...και ο Τρυποφράκτης είναι μαζί τους!
...ο Αετός τελευταίος και καταϊδρωμένος
...όπως και η Βόρειος Κορέα

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΕΤΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2010 - ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ 27/7/2010

Ενδυματολογικές ανησυχίες...

Ο Πιερλουίτζι ο ενδυματολόγος της έπαυλης των νοτίων προαστίων ανέβηκε λαχανιαμένος την εσωτερική σκάλα προς την ανατολική κρεβατοκάμαρα του καλοσυνάτου, καλοστεκούμενου και καλοντυμένου κυρίου...

..."Σινιόρε... μόλις ήρθε από Γερμανία το ανοιχτόχρωμο Hugo Boss κοστούμι που θα φορέσετε ανήμερα της Παναγίας... Αλλά υπάρχει κάποιο πρόβλημα σινιόρε..."

...Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος των νοτίων προαστίων απόρησε: "Τι πρόβλημα παιδί μου; Μήπως δεν ήλθε το Ermenegildo Zegna για ανήμερα το βράδυ με την απεργία των φορτηγών;.."
..."Νο σινιόρε... Το Zegna έρχεται κανονικά, μίλησα με Μιλάνο το πρωί... Το πρόβλημα είναι  παπούτσια με κοστούμι Boss" είπε με το Ιταλικό του ταμπεραμέντο ο Πιερλουίτζι...

"...Δεν ταιριάζουν με τη ζώνη άχρηστε Ιταλέ;..." βρόντηξε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος
..."Νο σινιόρε... Είναι χειροποίητα εξκλουσίβο και θα καταστραφούνε αμα θέλετε να κατέβετε με τα όργανα από το μονοπάτι στο χωριό μετά την εκκλησία..."

..."Μα δεν το έφτιαξε αυτό το μονοπάτι ο Καραγιώργος; Τι στην ευχή;... Πάλι θα σκονίσουμε τα ρούχα μας!" ξαναβρόντηξε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος...

..."Σινιόρε δε μπορείτε να κατέβετε από το μονοπάτι φέτος με το εξκλουσίβο. Δεν προλαβαίνω να παραγγείλω άλλο χειροποίητο... Πρέπει να πάτε από το δρόμο με την Μπέντλευ φέτος" είπε ανήσυχος ο Πιερλουίτζι...



..."Τότε να έλθουν και τα όργανα από το δρόμο και να ακολουθούμε με την Μπέντλευ..." σκέφτηκε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος. "Πάρε ένα τηλέφωνο στον Πανθεσσαλικό που οργανώνει το πανηγύρι φέτος και ενημερωσέ τους τα όργανα να κατέβουν από το δρόμο για φέτος... Πάντα έλεγα ότι ο Καραγιώργος δεν τηρεί το λόγο του..."

..."Δεν σέβονται σινιόρε... Πάω να τηλεφωνήσω στο Νίκο Κατσαρό του Πανθεσσαλικού... Μα είναι εξκλουσίβο δεν καταλαβαίνουν;" είπε φεύγοντας ο Πιερλουίτζι...