Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Προεδρικές Ιστορίες

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος των νοτίων προαστίων του Παχτουρίου, έδειχνε ανήσυχος παρακολουθώντας τις διακυμάνσεις του δείκτη NASDAQ στην οθόνη του υπολογιστή του οβάλ γραφείου της έπαυλης.

....Ξαφνικά στο γραφείο μπήκε η γραμματέας Σαμάνθα με αγωνιώδη έκφραση. "Κύριε", είπε σιωπηλά για να μην ενοχλήσει τον καλοσυνάτο, καλοστεκούμενο και καλοντυμένο κύριο, ο οποίος έγραφε email στο χρηματιστή του, "έχει προκύψει ένα επείγον θέμα..."

...."Σαμ, παιδί μου, το πιο επείγον θέμα είναι να προλάβουμε να αγοράσουμε τις μετοχές των ναυπηγείων του Κιότο, πριν κλείσει η Wall Street", είπε χωρίς να αφήσει το βλέμμα του από τον υπολογιστή ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος...

...."Ξέρετε κύριε...", είπε δειλά η Σαμάνθα, "τηλεφώνησε πριν από πέντε λεπτά ο Πρόεδρος και ζήτησε επείγουσα συνάντηση μαζί σας εδώ στην έπαυλη... Πρέπει να του απαντήσω... Αν μπορείτε και εσείς..."

....Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος ξαφνιάστηκε: "Ο Πρόεδρος; Σου είπε για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου μήπως;"

...."Μάλιστα κύριε", απάντησε η Σαμάνθα. "Είπε αυτό ακριβώς: Να μιλήσουμε για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεράιδας..."

....Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος σηκώθηκε όρθιος: "Μου το είπε προχτές στο τηλέφωνο ότι ειδικά το διαμέρισμα της Νεράιδας είναι διαμέρισμα - κλειδί για τις εκλογές αυτές και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Ο ίδιος παρακολουθεί τις εξελίξεις προσωπικά, αλλά και με επιτελείο συμβούλων  που προτείνουν ιδέες. Αυτά βέβαια που προτείνουν οι άλλοι τα είχα πει εγώ πριν από πέντε χρόνια, αλλά η δικαίωση και η  τιμή είναι που ο ίδιος ο Πρόεδρος συμφωνεί τελικά με τις προτάσεις μου. Έτσι δεν είναι Σαμ, παιδί μου;"

...."Μεγάλη τιμή κύριε", είπε η Σαμάνθα.

....Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος κοίταξε από το νότιο παράθυρο του οβάλ γραφείου, πέρα προς τη Σκαλούλα... "Να ανακοινώσεις στον Πρόεδρο λοιπόν, ότι αποδεχόμαστε με δέουσα χαρά το αίτημά του για επίσημη επίσκεψη. Να δώσεις οδηγίες στο Φρανσουά και στον Ουέλλινγκτον για την παράθεση επίσημου δείπνου στον Πρόεδρο και στη συνοδεία του. Ο Πιερλουίτζι να ασχοληθεί με την ενδυμασία όλων μας και ο Ιγκόρ να ετοιμάσει την Μπέντλεϋ για να παραλάβουμε τον Πρόεδρο. Ας έχει έτοιμα και 2 - 3 Land Rover μη χρειαστεί και συνοδεία..."

...."Μάλιστα κύριε", είπε σημειώνοντας στο μπλοκ της με το χρυσό στυλό Mont Blanc η Σαμάνθα. "Δεν κατάλαβα μόνο αυτό με την παραλαβή του Προέδρου... Από που θα τον παραλάβουμε;"

...."Θα τον παραλάβουμε από το σημείο προσγείωσης του Προεδρικού ελικοπτέρου. Θα σε ενημερώσει η ασφάλειά του που θα είναι αυτό", είπε χαμογελώντας ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος. Και συμπλήρωσε: "Τι θα ήθελες Σαμ παιδί μου, να φέρω το φίλο μου τον Μπάρακ καβάλα στα μουλάρια από τον Κόκκινο στο Παχτούρι, όπως κάναμε παλιά;"

....Το μπλοκ και το Mont Blanc στυλό έφυγαν από τα χέρια της Σαμάνθα, κάνοντας χαρακτηριστικό ήχο στο πάτωμα του Οβάλ Γραφείου... "Κύριε... Εμμ, δεν πήρε αυτός ο Πρόεδρος τηλέφωνο... Ο Καραγεώργος πήρε..."

....Η φωνή που έβγαλε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος πρέπει να ακούστηκε πέρα από το Ζυγό, μέχρι τη Νεράιδα... "Ποιός είπες ότι πήρε τηλέφωνο;;;;;..."

....Η Σαμάνθα ψέλλισε μαζεύοντας το στυλό και το μπλοκ από το πάτωμα: "Ο Καραγεώργος ήταν στο τηλέφωνο και θέλει να σας δει για τις εκλογές... Τι να του πώ    ;..."

....Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος κάθισε στο γραφείο, βυθίζοντας το προσωπό του μέσα στις παλάμες του: "Να πεις στον Καραγεώργο να συζητήσει και να πάρει συμβουλές από αυτούς που τον πείσανε να κατέβει στα Τρίκαλα υποψήφιος... Εδώ έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε... Ολόκληρο State Department και ο πραγματικός Πρόεδρος ενδιαφέρονται για την κοινότητά μας"

...."Δε θα τον δεχτείτε κύριε;", ρώτησε η Σαμάνθα

...."Για να μη λέει ότι είμαστε ακατάδεχτοι, πες του να έρθει, αλλά θα τον δω μόνο για 10 λεπτά, γιατί είμαι απασχολημένος. Συστησέ του μετά τον Ουέλλινγκτον και τον Πιερλουίτζι και πες του ότι είναι επιτετραμμένοι μου για θέματα της Ορεινής Πατρίδας και να συζητήσουν αυτοί μαζί του. Να πάνε στο  delicatessen της πλατείας να φάνε και κάτι και να τελειώνει το θέμα..." είπε αυστηρά ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος...

...."Μάλιστα κύριε", είπε η Σαμάνθα. "Αλλά, ο Πιερλουίτζι και ο Ουέλλινγκτον δεν ξέρουν τίποτα για τα χωριά. Τι να συζητήσουν;", συμπλήρωσε.

...."Αλήθεια Σαμ παιδί μου, νομίζεις ότι ο Καραγεώργος ξέρει τίποτα και αυτός;...", είπε χεραίκακα ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος και ξαναγύρισε στο email προς το χρηματιστή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου