Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Συνοπτικά τα προγράμματα 3 υποψηφίων από τον Πρωινό λόγο

Από την εφημερίδα "Πρωϊνός Λόγος" των Τρικάλων, ιδού σε συντομία οι θέσεις των υποψηφίων, Μαράβα, Παντέρα και Κουφογάζου.


Φράγμα Πύλης, λιμνοδεξαμενές Πιαλείας – Παλαιομονάστηρου, βιοτεχνικό πάρκο στον Καραβόπορο, προώθηση εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας και αγροτουρισμού, για τους επαγγελματίες του τουρισμού για να μην αποφασίζουν άλλοι για αυτούς χωρίς αυτούς, στήριξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, σχολεία άξια για τα παιδιά. Επίσης, αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των γυναικών, για πρωτοβάθμια περίθαλψη και υγεία, κυρίως για τους συνταξιούχους και τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών και για την ανάδειξη των αρχαίων Γόμφων. Ακόμη, θα υπάρξει συντήρηση και διατήρηση του Κονακίου στη Πηγή, ένταξη έργων σε εξέλιξη στο ΕΣΠΑ, σύνδεση Πιαλείων – Γόμφων με γέφυρα στον Πορταϊκό, αξιοποίηση του αθλητικού Κέντρου στη Πηγή και του δάσους Παλαιομονάστηρου, βελτίωση οδικού δικτύου από Πύλης – Μεσοχώρας και πάλη για αποπεράτωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ολοκλήρωση Προπονητικού Κέντρου, αναβάθμιση κυνηγετικής περιοχής, λειτουργία γραφείου ενημέρωσης επισκεπτών, για την αναβάθμιση πάρκινγκ, χιονοδρομικού κέντρου, δημιουργία αθλητικού κέντρου στο Δήμο Πιαλείων, ηλεκτροφωτισμός δημοτικών διαμερισμάτων, αναβάθμιση των ΚΑΠΗ , συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών προγραμμάτων όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι". Παράλληλα, θα γίνει αξιοποίηση ημιορεινού όγκου Πιαλείας – Φιλύρας και αγώνας να μην διαλυθούν ή να καταργηθούν υπηρεσίες στην έδρα του δήμου στην Πύλη όπως η ΔΟΥ. Τέλος, θα κατασκευαστεί η νέα γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα – Πύλη και θα προστατευτεί το περιβάλλον.


Τα φράγματα Μεσοχώρας και Πύλης, το προπονητικό κέντρο του Δήμου Αιθήκων, την Τρικάλων – Άρτας, τις συνδέσεις Πύλης - Καλαμπάκας και δήμου Γόμφων με τον δήμο Πιαλείων, των λιμνοδεξαμενών Παλαιομοναστήρου και Πιαλείας, την διεκδίκηση των 500 χιλιάδων στρεμμ. κυνηγετικής περιοχής του Κόζιακα, η αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου «σκαμνιές» της Πηγής, η αισθητική αναβάθμιση των παρόχθιων περιοχών του Πορταϊκού και Πηνειού, η ανάδειξη των μονοπατιών του Ασκληπιού και του πρώτου φαρμακείου, η αναβάθμιση του σκοπευτηρίου της Φήκης, η ανάδειξη και αξιοποίηση των μυκηναϊκών κάστρων και των βυζαντινών μνημείων, η κατασκευή δημοτικού αθλητικού κέντρου και κλειστού γυμναστηρίου και η προώθηση τμημάτων για την ερασιτεχνική δημιουργία στον πολιτισμό


Ο σχεδιασμός, ανάμεσα στ' άλλα, διαλαμβάνει ανάπλαση Πορταϊκού ποταμού, θρησκευτικών μνημείων, δημιουργία υποδομών αγροτουρισμού, κυνηγετικής περιοχής, φράγματος Πύλης, μα και πρόγραμμα λουτροθεραπείας κάθε καλοκαίρι για όλα τα μέλη του Κ.Α.Π.Η., επίδομα 2.000 ευρώ για το τέταρτο παιδί & 1.000 ευρώ για κάθε τρίτεκνη μητέρα, καθώς, επίσης, και διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των όμορων Δήμων (Τρικκαίων, Μουζακίου-Αργιθέας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου