Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή

Στο e-mail του Τρυποφράκτη ήρθε η ακόλουθη επιστολή:

Τρυποφράκτη
Σε παρακαλώ να δημοσιεύσεις αυτό το Μαίιλ που σου στέλνω.

Θα αναφερθώ σε όλα όσα έγιναν φέτος στο Παχτούρι. Θα έγραφα το όνομά μου από κάτω αλλά λέω να μη χαλάσω την πιάτσα και χαρακτηριστώ παλιομοδίτης αφού οι νεομοδίτες είναι όλοι ανώνυμοι.

Πρώτα πρώτα Τρυποφράκτη πρέπει να σου πω ότι σχολιάζεις μόνο όσα γεγονότα θέλεις εσύ και όχι όλα όσα συμβαίνουν στο Παχτούρι που ξέρω εγώ.

Ας πούμε την απουσία του Καραγιώργου από την εκδήλωση για το βιβλίο του δάσκαλου δεν τη σχολίασες. Οι φήμες λένε ότι δεν προσκλήθηκε επίτηδες γιατί είπε ότι θα βγάλει το βιβλίο και δεν το έβγαλε.

Δεν είμαι κολλητός του Καραγιώργου Τρυποφράκτη και τον κράζω όπου τον βρω μπροστά μου . Θα του τα γράψω κι αυτουνού τα κατορθώματα άλλη φορά όταν εξοικειωθώ καλύτερα με ετούτα εδώ τα μέσα.

Όλα καλά και όλα ωραία αλλά να τον κατηγορούν με δημόσιες ανακοινώσεις και στην πλατεία του Παχτουρίου γιατί είπε ότι θα βγάλει το βιβλίο του δάσκαλου και δεν το έβγαλε, είναι γυφτιά μεγάλη.

Κάποιοι στο χωριό νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, να λεν ότι θέλουν φέτος και του χρόνου να τα λεν αλλιώς. Δε νοιάζονται αν εκτίθενται ή όχι.

Η κυρία Πόπη ξέρει καλύτερα και από τον ίδιο τον Καραγιώργο γιατί δε βγήκε το βιβλίο από την κοινότητα και αντί σήμερα να βγάζει κροκοδείλιες ανακοινώσεις για το αποκαρδιωτικό ενδιαφέρον της κοινότητας ας κοιτάξει να πει την αλήθεια.

Εδώ τυχαίνει να ξέρω την αλήθεια και θα την πω όπως την άκουσα κι εγώ το καλοκαίρι στην πλατεία αλλά και όταν ρώτησα δεν τη διέψευσε κανείς.

Την ιστορία με το βιβλίο την είχε ξεκινήσει ο Τάκης ο Τσάκαλος με το Γιάννη το Μπόλλη. Αυτοί βάραγαν τηλέφωνα στον Καραγιώργο για το βιβλίο και τον έπεισαν. Ο Καραγιώργος παρέλαβε τα γραπτά, λένε από το Γιάννη Μπόλλη και η κοινότητα πλήρωσε να δακτυλογραφηθούν.

Όταν όμως η κυρία Πόπη αντιλήφιηκε  ότι πίσω από το βιβλίο κρύβεται και κινεί τα νήματα ο Τάκης ο Τσάκαλος – μεγάλος εχθρός της από τις εκλογές του 2006 – έθεσε βέτο στον Καραγιώργο να μην ασχολείται ο Τάκης ο Τσάκαλος με το βιβλίο.

Και ο Καραγιώργος σου λέει κάτσε κυρά μου με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνεις, το βιβλίο δεν θέλεις, τι σε νοιάζει με ποιους συνεργάζομαι εγώ; Και κακά τα ψέματα αν ο Καραγιώργος ήταν να κάθεται και να ακούει την κάθε κυρά Πόπη δεν θα έπρεπε να είναι πρόεδρος αλλά γελαδάρης.

Και αν ο Καραγιώργος δεν μπορούσε να διαχειριστεί ελεύθερα τα χειρόγραφα κείμενα πως θα έβγαζε βιβλίο, όπως θα του έλεγε η κυρα Πόπη;

Πρέπει όμως και κάποιος να απαντήσει επίσημα ποιος πλήρωσε να καθαρογραφούν σε κομπιούτερ τα κείμενα; Γιατί δεν είναι και μικρό το ποσό που ακούγεται ότι πλήρωσε η κοινότητα και άρα έχει τουλάχιστον μέχρι εκεί συμμετοχή η κοινότητα.

Αλλά η μάχη δεν σταμάτησε εκεί, όταν άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα για την προβολή του βιβλίου έγινε χαμός.

Και επειδή όταν είχε ο Πελεκάνης εκείνο το μπλόγκ για το χωριό κι εγώ κράταγα και ξαναδιαβάζω όσα γράφονταν εκεί θα σας την πω εγώ την αλήθεια.

Να τι έγινε όταν ο Τάκης ο Τσάκαλος έγραψε για το βιβλίο του δάσκαλου.
---------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΕΜΠΤΗ, ΜΑΪΟΣ 22, 2008
Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Θησαυρό για τον τόπο μας αποτελεί το έργο του αειμνήστου δασκάλου Απόστολου Οικονόμου. Αυτός ο τόσο σπουδαίος άνθρωπος που όσο βρίσκονταν στη ζωή δίδασκε καθημερινά φρόντισε να διδάσκει και μετά το θάνατό του. Το έργο που άφησε πίσω του είναι ανεκτίμητης αξίας και είμαι σίγουρος ότι μόλις κυκλοφορίσει σε βιβλίο θα συγκινήσει αλλά και θα διδάξει πολλούς! Ιδιαίτερα δε πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι το έργο του ο δάσκαλος το άφησε πίσω του ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ σε βιβλίο.

Η δέσμευση της κοινότητάς μας για την έκδοσή του σε βιβλίο προχωράει (ήδη δακτυλογραφείται). Βέβαια όπως πληροφορούμαστε δεν θα γίνει φέτος η εκδήλωση προς τιμήν του δασκάλου μας και της παρουσίασης του βιβλίου αλλά όποτε κι αν κρατήσετε στα χέρια σας αυτό το βιβλίο να ξέρετε ότι θα πρόκειται περί ΘΗΣΑΥΡΟΥ!

Αναρτήθηκε από dimitris tsakalos στις 3:12 μ.μ.
---------------------------------------------------------------------------------------------
3 σχόλια:

neoinileias είπε...

ωραίο σχόλιο

Μάϊος 23, 2008 6:30 μμ
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ανώνυμος είπε...


Με έκπληξη η οικογένεια του δάσκαλου Απόστολου Οικονόμου είδε στο blog την ανάρτηση του συγκεκριμένου σχόλιου. Ομολογουμένως το συγκεκριμένο σχόλιο τιμάει την προσωπικότητα και την προσφορά του οικείου μας και είμαστε ευγνώμονες γι' αυτό. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση η οικογένεια θα προτιμούσε να είχε προηγουμένως ερωτηθεί για την παρουσίαση στο blog πρωτότυπων χειρόγραφων του δάσκαλου Απόστολου Οικονόμου (έστω και αποσπασματικών). Το γεγονός ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια της Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας τα συγκεκρινένα κείμενα, δεν δίνει απαραίτητα την πλήρη ελευθερία για την διαχείρισή τους. Η οικογένεια είναι διατεθημένη να συνεργάζεται με κάθε πρωτοβουλία που παίρνεται, αρκεί προηγουμένως να έχει ενημερωθεί και να έχει ερωτηθεί.


Όσον αφορά την παρουσίαση του βιβλιού, επειδή βλέπουμε ότι συνεχίζεται να υπάρχει μια παραπληροφόρηση, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι έτοιμο το βιβλίο και ως εκ τούτου δεν έχει γίνει καμία επίσημη συζήτηση για την παρουσίασή του.


Για ακόμη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για το πραγματικό ενδιαφέρον που παρουσιάζετε για το έργο του Απόστολου Οικονόμου.


Ευχαριστώ!!!!


Μάϊος 24, 2008 8:33 μμ
---------------------------------------------------------------------------------------------

Administrator είπε...

Σχετικά με αυτά που αναφέρεις ανώνυμη:

1) Επιθυμείς την αφαίρεση της φωτογραφίας, γιατί δεν το διευκρίνισες αυτό το θέμα στο σχόλιό σου

2) Δε νομίζω ότι είναι ακριβής η λέξη "παραπληροφόρηση", απλά μπορώ να σε ενημερώσω ότι υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από τη Διευρυμένη Κοινότητα για τη δημοσίευση του πολύτιμου αυτού υλικού. Περσισσότερο καλή διάθεση να τιμηθεί ο Απόστολος Οικονόμου υπάρχει, παρά οτιδήποτε άλλο να είσαι σίγουρος.

3) Επικοινώνησε μαζί μου private σε παρακαλώ

Μάϊος 24, 2008 9:30 μμ1 σχόλιο: