Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Τίνος είναι βρε παιδιά η Κουτσουπιά;


"Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;
  τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;
  όταν έφυγα στα ξένα, εγώ σ' άφησα παρθένα
  τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;
  ......................................................"" κλπ κλπ
  ...θα θυμάστε αυτούς τους στίχους ιδιαίτερα όσοι περάσατε από την ΚΝΕ

Τώρα που όλα γύρω μας έχουν αλλάξει,  εμείς εδώ τα παιδιά του καναπέ, τα καναπαιδάκια, μετά και από τα σχόλια των αναγνωστών μας ρωτάμε:

"Τίνος είναι βρε παιδιά η Κουτσουπιά;"

Επιστολή - Καταγγελία Αρματολικιώτη

Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα για τον χιλλιοβασανισμένο ορεινό όγκο και τους κατοίκους του. Η απογραφή έχει ωθήσει τον κόσμο να δείξει τον κακό του εαυτό. Η στατιστική υπηρεσία εμποδίζει τους κατοίκους ή τους καταγόμενους από τις ορεινές κοινότητες να απογραφούν στον τόπο της καταγωγής τους , στα δοξασμένα βουνά στον βωμό δήθεν της νομιμότητας και της αλήθειας.


Δεν φτάνει που με τις αλχημείες τους και την πολιτική τους μας υποχρέωσαν να φύγουμε από τα ηρωικά χωριά, για χάρη της αστυφιλίας, δεν μας αφήνουν να αποτίσουμε ένα όρκο τιμής, να τους δώσουμε την χαρά στους γονείς μας που μας βλέπουν από ψιλά. Έναν όρκο στα τίμια ορεινά εδάφη που χάριν σε αυτά αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας από τον τουρκικό ζυγό και την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας. Δεν μας επιτρέπουν έστω και άτυπα να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που μας επιβάλουν. Μας θυμίζουν τους κανόνες της ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ «ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ»


Ιδού και ένα από τα παράδοξα. Ένας Τομεάρχης ορεινής κοινότητας που ήταν εκλεγμένος την προηγούμενη οκταετία και ήταν και δυο χρόνια μισθωτός αντιπρόεδρος έδειξε την κακία του επειδή τώρα δεν εκλέχτηκε και προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο. Μάλιστα έμενα μου είπε χωρίς ίχνος ντροπής για τον τόπο που υπηρέτησε(φυσικά λόγο προσωπικού κέρδους και εκδίκησης), γιατί να πας να απογραφής στο χωριό σου, για να παίρνει ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος ΥΨΙΛΟ ΜΙΣΘΟ. Όλα στο βάθρο της σκοπιμότητας , γιατί εάν εκλεγόταν αυτός και ο συνδυασμός του θα έλεγε άλλα. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!


Ένα να γνωρίζουν οι ιθύνοντες , οι ύπαιθρος ποτέ δεν πεθαίνει και ας προσπαθούν να βγάλουν να βγάλουν γρήγορα τα κηδεόχαρτα και ας προδόθηκε από τα ιδια τα παιδιά του που τα μεγάλωσε με στοργή και αγάπη. Η προσπάθεια αυτή θα φέρει τελείως αντίθετα αποτελέσματα και θα υποχρεώσει τους ανθρώπους να μην απογραφούν πουθενά και ας γνωρίζουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις των απογραφέων και απογραφομένων. Όπως είμαστε υποχρεωμένοι να απογραφούμε άλλο τόσο είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε κάτι σε αυτόν τον Έρμο και προδομένο τόπο.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΛΟΥΡΗΣ

ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΤΑΓΌΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ Κ.Δ. ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΕΩΣ Δ.Κ. ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Η ''Αχελώου Ρους" παίρνει θέση στις αποκαλύψεις του Τρυποφράκτη

    Ανακοίνωση

Όταν στις 7 Απριλίου 2011 δημοσιεύαμε την ανακοίνωση μας για την απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων με την οποία καταδικαζόταν η εταιρεία “ΜΗΧΑΝΙΚΗ” και ο ιδιοκτήτης της κ. Εμφιετζόγλου, κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση των μαρτύρων και ιδιαίτερα των υπαλλήλων της υπηρεσίας περιβάλλοντος της ΝΑ Τρικάλων. Οι εν λόγω μάρτυρες με εντολή της εισαγγελίας στα πλαίσια της έρευνας επισκέφτηκαν τη θέση “Λογγά” στον Αετό Τρικάλων για να διαπιστώσουν τις καταγγελλόμενες περιβαλλοντικές καταστροφές. Δεν διαπίστωσαν τίποτα, κατέθεσαν στο δικαστήριο!!!

Η ανακοίνωση εκείνη δημιούργησε παρεξήγηση, ήσσονος σημασίας για μας, σχετικά με την ανακίνηση του προβλήματος από εφημερίδες της περιοχής. Η «Αχελώου Ρους» αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για αυτή την παρεξήγηση. Άλλωστε τα γραπτά (και μάλιστα των εφημερίδων) μένουν. Την «Αχελώου Ρους» εν τέλει εκφράζει η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε στο
http://www.mesochoranet.gr/


Όμως:

Η «Αχελώου Ρους» έκανε τη δική της επιτόπια επίσκεψη στο χώρο, μέρες μετά τη δίκη – και χρόνια μετά την επίδικη περίοδο – και η αυτοψία της έχει τόσο συγκλονιστικά όσο και αποκαλυπτικά αποτελέσματα. Περπατήσαμε και φωτογραφήσαμε συστηματικά ολόκληρη τη περιοχή που ήταν εγκατεστημένα τα εργοτάξια της ΔΕΗ και των ανάδοχων εταιρειών και τα οποία όφειλαν με βάση τη νομοθεσία και τις συμβάσεις να αποδοθούν καθαρά και χωρίς καμία επιβάρυνση. Τι διαπιστώσαμε:

1. Όλα τα μπάζα από την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων έχουν εναποτεθεί παράνομα στην όχθη και στην κοίτη του Αχελώου.

2. Δίπλα ακριβώς στην κοίτη υπάρχουν ακόμη εμφανή τα σημάδια ανεξέλεγκτης ταφής κάθε είδους εργοταξιακών απορριμμάτων. (χωματερή... )

3. Η ράμπα αλλαγής λαδιών των οχημάτων είναι κοντά στη κοίτη του ποταμού. Η συγκλονιστική ανακάλυψη είναι το γεγονός ότι η ράμπα είναι συνδεδεμένη κατευθείαν με απορροφητικό βόθρο στον οποίον κατέληγαν τα λάδια και από εκεί στο ποτάμι άραγε ! ( Σε ειδική ερώτηση για αυτό το ζήτημα, ο μάρτυρας – υπάλληλος της ΝΑ, Κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος – απάντησε ότι δεν είδε τίποτα και κανένα σημάδι από λάδια αυτοκινήτου !)

4. Στο χώρο υπάρχουν ακόμη οι βάσεις από μπετόν καθώς και ακατεδάφιστα εγκαταλελειμμένα κτήρια.

5. Τονίζουμε ότι τα σημάδια της καταστροφής είναι ακόμη ιδιαίτερα εμφανή, παρόλο που πέρασαν αρκετά χρόνια από την κατάργηση του εργοταξίου και τα ορμητικά νερά του Αχελώου «καθάρισαν» μεγάλο μέρος της μόλυνσης.

Η «Αχελώου Ρους» στα πλαίσια της μακροχρόνιας συστηματικής δράσης της για τη προστασία του Αχελώου ποταμού θα παρακολουθήσει από κοντά και αυτή την υπόθεση. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας μας θα τεθούν στη διάθεση της Εισαγγελίας Τρικάλων καθώς και κάθε άλλου αρμόδιου για την προστασία του περιβάλλοντος και τη τήρηση της νομιμότητας, φορέα. Επίσης θα συνεργαστούμε με κάθε φορέα και κάτοικο της περιοχής έχοντας ως μοναδικό στόχο και γνώμονα, την προστασία του ποταμού, του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της φύσης. Καλούμε όλους, ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Συλλόγους της περιοχής να συνδράμουν και όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος στην καταστροφή του Αχελώου και της ευρύτερης περιοχής.
                                                                                       «Αχελώου Ρους»
Υ.Γ: Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας των παραπάνω.
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Ποιος αλλοίωσε το Δελτίο Τύπου της "ΑΧΕΛΩΟΥ ΡΟΥΣ";

Αποκάλυψη ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ από τον Τρυποφράκτη!!!
Την ημέρα που στα Τρίκαλα καταδικάστηκε η "ΜΗΧΑΝΙΚΗ" για τη Λογγά του Αετού η "Αχελώου Ρους" εξέδωσε επίσημα Δελτίο Τύπου με θέμα "Δικαστική απόφαση μεγάλης σημασίας"
...και το δελτίο τύπου σε μία παράγραφό του έγραφε: "Σύμφωνα λοιπόν με επανειλημμένα δημοσιεύματα της τοπικής έκδοσης  «Ο Αετός του Ασπροποτάμου» και της «ΦΩΝΗΣ της ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» που αναδείκνυαν το θέμα..."
...με την δημοσίευση αυτού του δελτίου τύπου το οποίο βρίσκεται ακόμη αναρτημένο ως έχει στις ιστοσελίδες της περιοχής έγινε έξαλλος ο Παντελής!
...βάραγε τηλέφωνα αριστερά, τηλέφωνα δεξιά και δεν τον κράταγε κανείς!
...απειλές δε κατά θεών και δαιμόνων!!!
...απειλές να μην βγει έτσι προς τα έξω το συγκεκριμένο δελτίο τύπου!
...και ο λόγος; Γιατί η "Αχλώου Ρους" έβαλε δίπλα από τον «Αετός του Ασπροποτάμου» τη «ΦΩΝΗ της ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»
...και η "Αχελώου Ρους" δεν εξέδωσε νέο Δελτίο Τύπου
...όπως προκύπτει και από το http://www.mesochoranet.gr/ την ιστοσελίδα που άμμεσα δημοσιεύει τις ανακοινώσεις της!
...ο εγκριτότατος όμως "Γλαβάς της Νεράιδας" δημοσιεύει την ίδια παράγραφο του ίδιου δελτίου τύπου ως εξής: "Σύμφωνα λοιπόν με επανειλημμένα δημοσιεύματα της τοπικής έκδοσης «Ο Αετός του Ασπροποτάμου»  που αναδείκνυαν το θέμα..."
...όπως ακριβώς το ήθελε ο κυρ Παντελής, που έγραφε κάποτε και ο "Γλαβάς"

...κι εδώ γεννιούνται τα ερωτήματα:

...ποιος αλλοίωσε το δελτίο τύπου της "Αχελώου Ρους";
...η ίδια η οργάνωση έστειλε άλλο Δελτίο Τύπου στα ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής και άλλο στα έντυπα;
...η ίδια η οργάνωση επεδείωξε να διορθώσει το Δελτίο Τύπου της με αυτό τον τόσο άκομψο και αντιδεοντολογικό τρόπο;
...αν είναι έτσι, κατά πόσο είναι αξιόπιστη η "Αχελώου Ρους";
...μήπως οι όψιμοι εκδότες του "υπηρεσιακού" "Γλαβά της Νεράιδας" διόρθωσαν από μόνοι τους, έτσι επειδή τους κάπνισε, αντιδεοντολογικά, το Δελτίο Τύπου της "Αχελώου Ρους";
...μήπως οι όψιμοι εκδότες του "υπηρεσιακού" "Γλαβά της Νεράιδας"  φοβήθηκαν από τις απειλές του Παντελή και διόρθωσαν όπως αυτοί ήθελαν το Δελτίο Τύπου της "Αχελώου Ρους";
...έχει το δικαίωμα ο "Γλαβάς της Νεράιδας" να παραποιήσει Δελτίο Τύπου έτσι όπως του το υπαγορεύει ο Χ και ο Ψ; Αν είναι έτσι κατά πόσο είναι αξιόπιστα όσα δημοσιεύει στις σελίδες του;
...μήπως οι όψιμοι εκδότες του "υπηρεσιακού" "Γλαβά της Νεράιδας" ήθελαν να βγάλουν κάποιο άχτι τους ή τη μικροψυχία τους κατά της εφημερίδας που  έφερε ένα Πανελλήνιο Βραβείο στην Ορεινή μας Πατρίδα;
...περιμένουμε απαντήσεις. Από τις απαντήσεις που θα λάβουμε θα κριθεί η αξιοπιστία όλων!!!
Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Απάντηση σε σχόλιο...

Ερώτηση αναγνώστη:...."Πώς σχολιάζετε, παιδιά, το ευχαριστήριο στην ιστοσελίδα του Αετού για το dovroi.gr; Μήπως όλη η φασαρία για το ότι δεν είχε μπει το dovroi.gr στους συνδέσμους ήταν άνευ ουσίας;"...

Απάντηση Τρυποφράχτη:

....καλέ μου κύριε,

....όσο εσείς πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει το 2011 τρελλούς ρυθμούς ανάπτυξης και δε θα χρειαστεί άλλα δανεικά, άλλο τόσο και εμείς πιστεύουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ του διαχειριστή του dovroi.gr και του διαχειριστή του aetosaspropotamou.gr, εξομαλύνθηκαν ή θα εξομαλυνθούν στο μέλλον...

....για μας το ευχαριστήριο αυτό είναι η ταφόπλακα στις σχέσεις των δύο ιστοσελίδων... Το ότι το dovroi.gr μπήκε τελικά στη λίστα συνδέσμων του aetosaspropotamou.gr ήταν αναγκαίο κακό για τον διαχειριστή του δεύτερου, γιατί απλά έπεσε... κράξιμο... Και θα ήτανε ξεφτίλα η ιστοσελίδα του Συλλόγου να μην έχει στους συνδέσμους της το dovroi.gr, που είναι και ιστοσελίδα του Αετού, αλλά και η πρώτη σε επισκέψεις σελίδα για την περιοχή...

....οπότε μπροστά στην επερχόμενη κατακραυγή, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας aetosaspropotamou.gr αναγκάστηκε να πιεί το πικρό ποτήρι και να βάλει στους συνδέσμους του την ιστοσελίδα του μεγάλου του εχθρού: του Τάκη Τσάκαλου...

....το ευχαριστήριο που λέτε, έχει τη μορφή: εντάξει σε βάλαμε στους συνδέσμους, σε ευχαριστούμε που πρόβαλλες το χωριό μας μέχρι σήμερα και τώρα που εμφανιστήκαμε εμείς δε σε χρειαζόμαστε πια...

....μα άλλα λόγια, ο Παντελής ανακάλυψε τώρα (μετά τις εφημερίδες) και νέο χώρο κόντρας, επίδειξης και ανταγωνισμού: Το διαδίκτυο...

....μετά από 3-4 χρόνια καθυστέρηση, θα μου πείτε, αλλά δεν έχει σημασία...

....το θέμα είναι ότι ο Παντελής είναι Παντελώς άσχετος με το χώρο αυτό (το διαδίκτυο) και ήδη ξεκίνησε με γκάφες...

....άλλες (γκάφες) που τις σχολιάσαμε και άλλες που ανακαλύψαμε (!!!!) στο aetosaspropotamou.gr και δεν τις σχολιάσαμε, για δικούς μας λόγους...

....απλά ο Παντελής πιστεύει ότι πρέπει (μετά τις εφημερίδες) να είναι κυρίαρχος για τον Αετό και στο διαδίκτυο και αυτό το μήνυμα στέλνει μέσα από το "ευχαριστήριο"...

....αλλά είπαμε, ότι το διαδίκτυο είναι ένας χώρος, άγνωστος για τον Παντελή... Το μέλλον θα δείξει τι θα καταφέρει κι εδώ με την άγνοια αυτή...

....σκεφτείτε απλά ότι το Πάσχα στον Αετό αντιλαλούσαν όλα τα βουνά και τα διάσελα τη φωνή του: "Να κλείσει ο Τρυποφράχτης..."

(...και η ηχώ έλεγε: "και το καπρό και η Λαφίνα και το Παχτούρι και το παχτούρι νιούζ και η Μεσοχώρα και η Λαφίνα και η Νεράιδα και το ντοβρόι τζι αρ κλπ και να μείνω μόνος μου")

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Σκέψεις για την απογραφή

Ενδιαφέρουσα η άποψη του paxtouri-news.blogspot.com για την απογραφή...

...διαβάστε την...

Διορθώθηκε!

Έφτασε και με το ταχυδρομείο η εφημερίδα "Αετός Ασπροποτάμου" και μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη...

...οι ανορθογραφίες στον τίτλο (τουλάχιστον), είχαν διορθωθεί...

...ευτυχώς δηλαδή, γιατί είναι κρίμα για το Θεό να δείχνουμε τέτοια εικόνα προς τα έξω, ιδίως όταν χρησιμοποιούμε την εφημερίδα για προβολή ζητημάτων και το έντυπο το ίδιο να είναι αποδεικτικό σε δικογραφίες κλπ που τις διαβάζουν εισαγγελείς...

...το έντυπό μας είναι ο καθρέφτης μας...

...και κανένας δε θα πάρει στα σοβαρά εφημερίδα με χοντροειδέστατα ορθογραφικά σφάλματα στον τίτλο της, που δείχνουν, αν μη τι άλλο, ερασιτεχνισμό και δουλειά "άρπα κόλλα"...

...μπορεί ο κυρ-Παντελής να μας έβριζε με τα χειρότερα λόγια (τα μάθαμε! Καλέ τι καλοσύνη!) όταν πρωτοσχολιάσαμε την ορθογραφία της εφημερίδας, αλλά το σωστό έγινε...

...και είμαστε βέβαιοι ότι ο "αετός" δεν πρόκειται να ξαναβγεί ανορθόγραφος ξανά!

Συνεδριάρα

Νέα πρόσκληση σε συνέδριο από την Αδελφότητα Παχτουριωτών συσχετιζόμενο άμεσα με τις εξελίξεις στην Ορεινή Πατρίδα...

...τίτλος (αν είστε όρθιοι, καθίστε και αν κάθεστε, ξαπλώστε):

..."ιδιάζουσα θεώρηση της εξελικτικής διαδικασίας από την φυσική και την επιστήμη της πληροφορίας"...

...να τρέξουμε όλοι...

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Τόσο πολύ φοβάσαι τον Τρυποφράκτη;

Κυρ Παντελή, το blog

Ο φοβισμένος

Κυρ Παντελή γιατί ήσουν φοβισμένος στη δίκη για τη Λογγά του Αετού
...εσύ που σπούδαζες τόσα χρόνια;

Ποιος μάλωσε τον κυρ Παντελή

Όσοι νομίζετε ότι ο Τρυποφράκτης δεν προσφέρει υπηρεσίες στην Ορεινή Πατρίδα κάνετε λάθος
...από τις αποκαλύψεις του Τρυποφράκτη έχασαν πολλοί τον ύπνο τους και θα εξακολουθούν να τον χάνουν όσο θα ενεργούν ζημιώνοντας τα ορεινά χωριά μας
...πολλοί είναι κι αυτοί που διορθώθηκαν
...πολλοί είναι κι αυτοί που φοβούνται ότι εμείς εδώ δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω και προσέχουν πολύ μα πάρα πολύ!
...εσένα φοβισμένε (στη δίκη όπως δήλωσες) κυρ Παντελή ποιος σε μάλωσε και  άλλαξες το κείμενό σου στην ιστοσελίδα σου;
...ξέρεις εσύ, αυτό για το Πάσχα!
...τι φοβήθηκες;
...ποιος σου σφύριξε ότι ο Τρυποφράκτης θέλει να σε ρωτήσει: ποιοι είναι αυτοί που σημαδεύουν τα φτερά σου για να πέσεις;

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Στον Αετό ένα μεσημέρι...

Το κούριερ άφησε το δέμα στην πλατεία του Αετού και ο παραλήπτης ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος...

...."Ωρ' τι 'νει τούτο που σου 'φιρε εκέιν'ς με τ' μο΄τσακό;"... ρώτησε ο άλλος...

...."Είνει "αϊ παν" απ' την Αθήνα. Τσ' είπα ότι έκλεισε του Ταχυδρομείου στη Μεσοχώρα κι τα στέλν' με τα μο'τσακά...."

...."Κι τι φκιάν' αυτό το αϊ παν που του στέλνουν με τα μο'τσακά;"

...."Φκιάν' πουλλά. Γράφ'ς, γλέπ'ς, βγαζ' φουτουγραφίες, μλα'ς με τουν άλλουν που 'χ κι αυτός αϊπαν κι τον γλέπ'ς κιόλας, μπαίν'ς κι στο 'ντιρνέτ, διαβάζεις 'φιμιρίδες. Φκιάνει πουλλά που δεν τα ξέρω κι ούλα... Θα διαβάσ' το μιάνουαλ κι θα σ' πω αύριο όλα που φτιάχνει..."

...."Α, είνι τέτοιου... κουμπιούτερ... λάπτουπ που λέν'..."

...."Ουόχι σ' λέω... αυτό είνι αϊπαν, δεν είνει κουμπιούτερ... Α γλέπ'ς... δεν έχει γραφουμηχανή απ' κατ' που γράφ'ς..."

...."Κι πως γράφ'ς;"

...."Α, ιδώ.... πατάς λέει στην ουθόν' κι γραφ'ς..."

...."Κι γραφ'ς ιλλινικά;... Κι η ουθόνη λέει ιλλινικά;..."

...."Κι ιλλινικά, κι αγγλικά, κι γαλλικά, κι σκατά. Ούλα τα 'χει... Κι τούτο είνι το αϊπαν του δύου, που 'νι καλό"

...."Ω ρι και τι να του 'κανς του αϊπαν;..."

...."Τι να του κάνου του αϊπαν; Ιδω ου Παντελής θα βάλ' ασύρματου 'ντιρνέτ αύριου στην πλατεία... Τι να του καν'ς του 'ντιρνέτ να φεύγει πέρα...; Να παρ'ς κι συ να μπαίν'ς στου 'ντιρνέτ του Παντελή να γλέπ'ς πράματα... Να πάρ' κι ου Θουμάς, κι η Πόπ' κι ούλ'... Να 'χουμε του 'ντιρνέτ κι αυτό να κόφτ' πέρα... Αι' το 'χ'ς χαμένου το κεφάλι..."

...."Ιγώ θα πάρου τ' αλλου άμα βάλει 'ντιρνέτ ο Παντελής... Να 'χι γραφουμηχανή απ 'κατ... δεν ξέρω εγώ αϊπαν κι ξαϊπαν..."

...."Να 'χει σκατή απ' κατ'... Τι τ' θες τη γραφουμηχανή; Αι σύρε πάρε τότε κι την ουθόν' που 'νει σαν ντιβανουμπάουλου κι κάτσε στην πλατεία να γιλάει ου κόσμος... Κι τράβα κι καλώδιο απ' το σπίτ'... Κι να 'δω πως θα πιάν'ς το 'ντιρνέτ του ασύρματου.... Ιδώ κι στα πρόβατα σαπάν' το περν'ς τούτο... Τι μ' λες τώρα..."

...."του αϊπαν του δύου είπις....;"

Διόρθωση

Γράψαμε πριν λίγες μέρες ότι κατά την απογραφή του 2001 (18 Μαρτίου έγινε) στην κοινότητα Νεράιδας - την τότε - απογράφηκαν 944 κάτοικοι...

....αριθμός που είναι λάθος...

....σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το 2001, οι κάτοικοι που δήλωσαν μόνιμη κατοικία την (τέως) Δ.Κ. Νεράιδας ήταν 341...

....λίγοι, ε;

....αλλά, υπήρχαν και χειρότερα, όπως η κοινότητα Απροποτάμου με 103 κατοίκους...

....όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε εδώ και πηγαίνοντας στη σελίδα 15...

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Ποιός αντέγραψε ποιόν;

Το κοινό σημείο της αδελφότητας Παχτουριωτών και του συλλόγου της Νεράιδας "Γρεβενό" είναι...

....ότι και οι δύο παρέκαμψαν τους πάντες και ζήτησαν τη χρήση των δημοτικών σχολείων των χωριών...

....απ' ευθείας από το δήμαρχο...

....και όταν λέμε χρήση, εννοούμε την αποκλειστική χρήση των σχολείων απ' αυτούς...

....κανενός άλλου...

....φερμπότεν! που θα έλεγε και η Μέρκελ...

....η ερώτηση είναι ποιός αντέγραψε ποιόν σε αυτή τη λογική...

....ωραία πράγματα!

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Δορυφορικό ίντερνετ στον Αετό;

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, ο πρόεδρος του συλλόγου του Αετού σκέφτεται να εγκαταστήσει δορυφορικό (και ασύρματο για τους χρήστες) ίντερνετ στο χωριό μέσα στο καλοκαίρι!

....το κόστος της εγκατάστασης όσο και η ετήσια συνδρομή στον πάροχο (περίπου 600 €) θα καλύπτονται εξ' ολοκλήρου από το σύλλογο...

....προσπάθεια μάλιστα γίνεται ώστε να έχει τελειώσει το θέμα μέχρι τον Αύγουστο...

....λέτε αυτό το πήγαινε - έλα στο Βουργαρέλι να έπαιξε ρόλο;

....μετά την ιστοσελίδα, έρχεται και το ασύρματο ίντερνετ... Δυναμικά μπαίνει ο σύλλογος του Αετού στο διαδίκτυο...

....ξέρουμε ότι ο πρόεδρος ήθελε να αιφνιδιάσει με αυτή την είδηση, αλλά αυτό είναι σημαντικό νέο που δεν πρέπει να κρατιέται μυστικό!...

....άλλωστε δεν είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή: Ήδη Θεοδώριανα και Μεσοχώρα έχουν ασύρματο ίντερνετ... Κανένα όμως από τα χωριά της (πρώην) Δ.Κ. Νεράιδας, με εξαίρεση ίσως το σχολείο της Κορυφής...


Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Φίλε Καπροϊτη "Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ"

Διμαμαρτύρεται ο φίλος Καπροϊτης γιατί δεν ξαναφτιάχνουν τη γέφυρα στο Γκολφάρι

...και όπως λένε και οι εφημερίδες: "Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ για επεμβάσεις με στόχο τη συντήρηση του οδικού δικτύου με επιστολή που απέστειλε υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση. Μεταξύ των έργων που προτείνονται να χρηματοδοτηθούν (τουλάχιστον ως προς τη μελέτη) μέσω της διεκδικούμενης χρηματοδότησης είναι και η γέφυρα Γκολφαρίου. Για να κατασκευαστεί όμως, νέα γέφυρα απαιτούνται πολλαπλάσια κονδύλια τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να βρεθούν μόνο από τομεακό πρόγραμμα και ειδικότερα από το σκέλος που προορίζεται για έκτακτες ανάγκες, του υπουργείου Υποδομών".
..όμως, για να μπουν στη φυλακή ή να ξαναφτιάξουν ΔΩΡΕΑΝ την αχυρένια γέφυρα οι κατασκευαστές της που μάσησαν το τόσο ζεστό χρήμα δεν το ζητάει ΚΑΜΙΑ Περιφέρεια
...και φυσικά κανένα ΜΜΕ
...πολύ απλά, όλοι ξαναθέλουμε τη ΓΕΦΥΡΑ
...κανείς δεν λέει: ποιος υπέγραψε την παραλαβή της; ποιος πληρώθηκε; πόσα πήρε;
...ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
...φίλε Καπροϊτη μήπως πρέπει  να το ζητήσουμε εμείς συντονισμένα;
...ας  δούμε τους κατασκευαστές της γέφυρας να μπαίνουν στη φυλακή και ας μην ξαναδούμε γέφυρα!!!

Μας διαβάζουν ακόμη και στην Κίνα

Ναι είναι γεγονός!!!
...με μια ματιά στα στατιστικά του trypofraktis.blogspot.com διαπιστώσαμε ότι εκτός από Ευρώπη, Αμερική και Καναδά, ο Τρυποφράκτης διαβάζετε και στην Κίνα
...ναι καλά το ακούτε και στην Κίνα!!!

Ο Θερμοσίφωνας 2

Σύμφωνα με το "Γλαβά" της Νεράιδας, οι απεσταλμένοι του Δήμου Πύλης στην περιοχή, επισκέφτηκαν το αγροτικό ιατρείο Νεράιδας...

....αυτό που δεν έχει θερμοσίφωνα που λέγαμε...

....(μάλιστα, μαθαίνουμε από το περιοδικό, ότι, μάλλον, δεν πρέπει να έχει και κρεβάτι, γιατί όταν αναζητήθηκε ένα στο - πρώην - ΚΕΠ Λαφίνας, για τις ανάγκες του ιατρείου, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει... άφαντο!)...

....πάντα σύμφωνα με το "Γ", οι αντιδήμαρχοι... δε δεσμεύτηκαν σε τίποτα, όσο αφορά την κάλυψη των αναγκών του ιατρείου...

....γιατί μάλλον δεν υπάρχουν λεφτά...

....οπότε θερμοσίφωνας, καπούτ!...

....εμείς περιηγηθήκαμε στο skroutz.gr και βρήκαμε θερμοσίφωνα 100 λτ...

....με 132 € τιμή...

....και σε 12 δόσεις (άτοκες)...

....και 5 χρόνια εγγύηση...

....και δωρεάν μεταφορά σε όλη την Ελλάδα...

....δηλαδή λιγότερα από την επιδότηση που θα λάβει ο δήμος για την απογραφή ενός και μόνο ατόμου στη Νεράιδα...

Κανένας...

Ενδιαφέρον αυτό που ξετρύπωσε το paxtouri-news.blogspot.com...

....ότι κανένας δεν είναι υποψήφιος απογραφέας για Παχτούρι - Αετό!

....Για Νεράιδα η θέση έχει καλυφθεί από ένα υποψήφιο...

....όπως και για το Αρματολικό...

....και υπάρχουν δύο υποψήφιοι για την Κορυφή...

....η εγκύκλιος πάντως λέει ότι αν δε βρεθεί απογραφέας για Παχτούρι - Αετό...

....θα "τραβηχτεί" προς τα εκεί επιλαχόντας απογραφέας από γειτονική περιοχή...

Συμμορία

Οι "τρυποφτάκτες" λέει...

....συμμορία γίναμε!