Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Βραδινές ιστορίες...

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος των νοτίων προαστίων τελείωνε το δείπνο του από roast beef και σάλτσα μανιταριών porcini του δάσους...

..."Ουέλλινγκτον παιδί μου, να δώσεις τα συγχαρητήρια στον σεφ μας τον Φρανσουά...", είπε στον μπάτλερ πίνοντας την τελευταία γουλιά από το Chianti του που ερχόταν απευθείας από την Τοσκάνη...

...Ανάβοντας το πούρο του αναρωτήθηκε: "...Ουέλλινγκτον, πώς να είναι το φαγητό στο delicatessen της πλατείας; Έχεις πάει τελευταία; Τι να τρώνε οι άλλοι κάτοικοι του χωριού;"

..."Εγκώ κύριος πήγα προχτές που είχα ρεπό και ντεν έχει τίποτα μου λέει ο Τανάσις. Εϊχε μόνο κονσέρμπα ρίο μάρε και ζβαν", είπε λυπημένα ο μπάτλερ

..."Θλιβερό", απάντησε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος των νοτίων προαστίων. "Και τι έφαγες παιδί μου;..."

...Ο Ουέλλινγκτον χαμογέλασε: "Πήγα Κώστα Γκούλα και αγκόρασα τσαφαλούτι... Μου έντοσε η καλή κυρία εκεί δώρο και ντίο κομμάτια πλαστό ενα γκια μενα και ένα γκια Φρανσουά..."


...Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος των νοτίων προαστίων είπε: "Τσαλαφούτι παιδί μου, όχι τσαφαλούτι. Είναι τοπικό έδεσμα... Αλήθεια Ουέλλινγκτον, σκέφτομαι ότι το στέκι νεολαίας που έκλεισε ήταν τελικά μια λύση, αφού το delicatessen έχει τόσο σοβαρούς περιορισμούς... Πιστεύεις ότι πρέπει να ξανανοίξει;"

..."Ντεν κσέρω κύριος", είπε λυπημένα ο Ουέλλινγκτον...

...Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος των νοτίων προαστίων σηκώθηκε όρθιος: "Μάλλον ναι Ουέλλινγκτον... Να ανοίξει... Και στα ρεπό θα στέλνουμε τον Φρανσουά να βοηθά εκεί με νέα πιάτα. Και για πρώτη φορά θα σερβίρουμε πλαστό με τσαλαφούτι! Να πάτε να μαζέψετε με τον Φρανσουά χόρτα αύριο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου