Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η απάντηση του Δημάρχου Πύλης στην ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Τσάκαλου

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Πύλης Κώστα Κουφογάζου στην ανοιχτή επιστολή του διαχειριστή της ιστοσελίδας www.dovroi.gr Δημήτρη Τσάκαλου αφού του απάντησε με e-mail το βράδυ της ίδιας μέρας (Τετάρτη 23 Μαρτίου).



Ολόκληρη η απάντηση του Δημάρχου Πύλης έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Δημήτρη,

θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον μου, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και των συνεργατών μου, παραμένει άσβηστο και αμέριστο για τον ορεινό όγκο. Επειδή βιώνω την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη ορεινή περιοχή, οφείλω να σου ομολογήσω ότι έχουμε τη διάθεση και την πρόθεση να συμβάλλουμε προς την θετική έκβαση πολλών κινήσεων, πρωτοβουλιών και διεκδικήσεων για την αντιμετώπιση που ταλαιπωρούν την περιοχή μας. Υπάρχει όμως και η σκληρή πραγματικότητα που έχει να κάνει με την συνεχή υποχρηματοδότηση των δήμων. Οικονομικό άνοιγμα στο νέο καλλικρατικό Δήμο που αγγίζει τα 14 και πλέον εκ. ευρώ. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τα κακώς κείμενα του παρελθόντος κυρίως σε κεντρικό επίπεδο διακυβέρνησης και χάραξης κεντρικής πολιτικής προς τον ορεινό μας όγκο.

Όσον αφορά το γραφείο στα Τρίκαλα, παρέμεινε ένα από τα τρία που υπήρχαν, (Αιθήκων, Πινδέων, Δ. Κ. Νεράιδας). Ο σκοπός της παραμονής του γραφείου, είναι να εξυπηρετεί το σύνολο των δημοτών που μένουν στα Τρίκαλα και του πεδινού και του ορεινού όγκου για να μη μετακινούνται οι δημότες στην Πύλη.


Πρέπει να επισημάνω ότι υπάρχουν βασικά προβλήματα λειτουργίας Κ.Ε.Π. στον ορεινό όγκο, λόγω μη προσβασιμότητας Ιντερνετ υψηλών ταχυτήτων που απαιτούνται για τη λειτουργία των μονάδων εξυπηρέτησης πολιτών. Για τα θέματα που αναφέρονται στην υγειονομική περίθαλψη, μπορώ να σου πω.... μόνο ένα πράγμα.

Με τα κιλά ζυγίζονται οι αναφορές και τα υπομνήματα για την κάλυψη των όσων προβλημάτων αφορούν τις ανάγκες της περιοχής μας στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης. Δυστυχώς... ετοιμάζεται απ΄ότι φαίνεται και Υγειονομικός Καλλικράτης, με κίνδυνο δυσλειτουργίας και του Κ. Υ. Πύλης.

Το θέμα με το κτήριο προς επισκευή θα δώσω εντολή στου μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, να επισκευτούν το χώρο με σκοπό τη σύνταξη μελέτης για να βγάλουν τον προϋπολογισμό δαπάνης. Αυτά προς ενημέρωση και είμαι στη διάθεσή σου.

Φιλικά

Ο Δήμαρχος Πύλης

Κων/νος Δ. Κουφογάζος»

Το www.dovroi.gr ευχαριστεί το Δήμαρχο Πύλης Κώστα Κουφογάζο για την άμεση απάντησή του. Το γεγονός και μόνο αυτό τον τιμά.

Όπως έχουμε ξαναδηλώσει το dovroi.gr είναι μια ιστοσελίδα ταγμένη στις υπηρεσίες του λαού της ορεινής μας πατρίδας. Ο διαχειριστής του Δημήτρης Τσάκαλος και οι συνεργάτες του δεν θα σταματήσουν ποτέ να αναδεικνύουν τα προβλήματα των ορεινών χωριών μας και να βροντοφωνάζουν για την επίλυσή τους.

Πηγή: www.dovroi.gr

1 σχόλιο:

  1. Λαμβάνοντας υπόψη την πρωτοβουλία του Δ. Τσάκαλου αλλά και αντίστοιχη του Συλλόγου Λαφινιωτών, αναρωτιέμαι: Δεν υπάρχουν θεσμικοί άρχοντες στην περιοχή να προβάλουν ένα πρόβλημα και να τους υποστηρίξουν πρόσωπα και συλλογικότητες της περιοχής; Οι εκλογές είναι πρόσφατες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή