Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η ''Αχελώου Ρους" παίρνει θέση στις αποκαλύψεις του Τρυποφράκτη

    Ανακοίνωση

Όταν στις 7 Απριλίου 2011 δημοσιεύαμε την ανακοίνωση μας για την απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων με την οποία καταδικαζόταν η εταιρεία “ΜΗΧΑΝΙΚΗ” και ο ιδιοκτήτης της κ. Εμφιετζόγλου, κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση των μαρτύρων και ιδιαίτερα των υπαλλήλων της υπηρεσίας περιβάλλοντος της ΝΑ Τρικάλων. Οι εν λόγω μάρτυρες με εντολή της εισαγγελίας στα πλαίσια της έρευνας επισκέφτηκαν τη θέση “Λογγά” στον Αετό Τρικάλων για να διαπιστώσουν τις καταγγελλόμενες περιβαλλοντικές καταστροφές. Δεν διαπίστωσαν τίποτα, κατέθεσαν στο δικαστήριο!!!

Η ανακοίνωση εκείνη δημιούργησε παρεξήγηση, ήσσονος σημασίας για μας, σχετικά με την ανακίνηση του προβλήματος από εφημερίδες της περιοχής. Η «Αχελώου Ρους» αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για αυτή την παρεξήγηση. Άλλωστε τα γραπτά (και μάλιστα των εφημερίδων) μένουν. Την «Αχελώου Ρους» εν τέλει εκφράζει η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε στο
http://www.mesochoranet.gr/


Όμως:

Η «Αχελώου Ρους» έκανε τη δική της επιτόπια επίσκεψη στο χώρο, μέρες μετά τη δίκη – και χρόνια μετά την επίδικη περίοδο – και η αυτοψία της έχει τόσο συγκλονιστικά όσο και αποκαλυπτικά αποτελέσματα. Περπατήσαμε και φωτογραφήσαμε συστηματικά ολόκληρη τη περιοχή που ήταν εγκατεστημένα τα εργοτάξια της ΔΕΗ και των ανάδοχων εταιρειών και τα οποία όφειλαν με βάση τη νομοθεσία και τις συμβάσεις να αποδοθούν καθαρά και χωρίς καμία επιβάρυνση. Τι διαπιστώσαμε:

1. Όλα τα μπάζα από την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων έχουν εναποτεθεί παράνομα στην όχθη και στην κοίτη του Αχελώου.

2. Δίπλα ακριβώς στην κοίτη υπάρχουν ακόμη εμφανή τα σημάδια ανεξέλεγκτης ταφής κάθε είδους εργοταξιακών απορριμμάτων. (χωματερή... )

3. Η ράμπα αλλαγής λαδιών των οχημάτων είναι κοντά στη κοίτη του ποταμού. Η συγκλονιστική ανακάλυψη είναι το γεγονός ότι η ράμπα είναι συνδεδεμένη κατευθείαν με απορροφητικό βόθρο στον οποίον κατέληγαν τα λάδια και από εκεί στο ποτάμι άραγε ! ( Σε ειδική ερώτηση για αυτό το ζήτημα, ο μάρτυρας – υπάλληλος της ΝΑ, Κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος – απάντησε ότι δεν είδε τίποτα και κανένα σημάδι από λάδια αυτοκινήτου !)

4. Στο χώρο υπάρχουν ακόμη οι βάσεις από μπετόν καθώς και ακατεδάφιστα εγκαταλελειμμένα κτήρια.

5. Τονίζουμε ότι τα σημάδια της καταστροφής είναι ακόμη ιδιαίτερα εμφανή, παρόλο που πέρασαν αρκετά χρόνια από την κατάργηση του εργοταξίου και τα ορμητικά νερά του Αχελώου «καθάρισαν» μεγάλο μέρος της μόλυνσης.

Η «Αχελώου Ρους» στα πλαίσια της μακροχρόνιας συστηματικής δράσης της για τη προστασία του Αχελώου ποταμού θα παρακολουθήσει από κοντά και αυτή την υπόθεση. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας μας θα τεθούν στη διάθεση της Εισαγγελίας Τρικάλων καθώς και κάθε άλλου αρμόδιου για την προστασία του περιβάλλοντος και τη τήρηση της νομιμότητας, φορέα. Επίσης θα συνεργαστούμε με κάθε φορέα και κάτοικο της περιοχής έχοντας ως μοναδικό στόχο και γνώμονα, την προστασία του ποταμού, του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της φύσης. Καλούμε όλους, ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Συλλόγους της περιοχής να συνδράμουν και όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος στην καταστροφή του Αχελώου και της ευρύτερης περιοχής.
                                                                                       «Αχελώου Ρους»
Υ.Γ: Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας των παραπάνω.




14 σχόλια:

  1. Μα για όνομα του Θεού και της Παναγίας! Η Αχελώου Ρους μας λέει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την "παρεξήγηση" και ότι την εκφράζει η ανακοίνωση που γράφτηκε αρχικά στο mesochoranet.gr. Ουδόλως ενδιαφέρει την οργάνωση αυτό. Να κάτσουν και να πουν την αλήθεια στον κόσμο ότι μοιράζαν τις ανακοινώσεις κατά το δοκούν. Τώρα που η "Φωνή" δεν υπάρχει πλέον, χέστηκαν να την αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους σε φορείς. Όταν η "Φωνή" όμως υπήρχε, τότε τη σέβονταν. Και ποιά είναι εδώ η απάντηση στον Τρυποφράχτη; Δεν κατονομάζουν καμία εφημερίδα οι μάστερς της διπλωματίας, οι εκ Μεσοχώρας ορμώμενοι. Αυτά να πάνε να τα πουλήσουνε πουθενά αλλού. Δεν περνάνε εδώ. Το παιχνίδι τους θέλουν να παίξουν για το χωριό τους και ψάχνουν τώρα συμμαχίες με τον Αετό να τους σιγοντάρει κι αυτός. Άμα υπήρχε η "Φωνή" θα έπνεαν διθυράμβους για τη βραβευμένη εφημερίδα που αναφέρεται στο θέμα της Μεσοχώρας. Τώρα που έκλεισε την ξέχασαν και αυτοί οι Μεσοχωρίτες που έγραφαν σε αυτή. Και να πω και το άλλο: εδώ κοτζάμ Al jazeera κουβαλήθηκε στη Μεσοχώρα για το φράγμα και την οικολογική καταστροφή. Το ρεπορτάζ του δεν ήταν στοιχείο για τη δικογραφία ή μήπως το κανάλι δεν ασχολήθηκε και με τη Λογγά; και αν όχι, γιατί; Τώρα τους έπιασε ο πόνος την Αχελώου Ρους για τη Λογγά και όχι με το Al Jazeera και το Σκάι; Δε μας τα λέτε και πολύ καλά εσείς στην Αχελώου Ρους κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην υποκρίνεσται όλοι σας! Η έκταση αυτή στον Αετό (Λογγά) είναι νοικιασμένη από τους Ντοβροίτες στη ΔΕΗ και πολλοί τα κοναμάνε από τα ενοίκια! Ενοίκια 25 χρόνων! Οι Ντοβροίτες λένε - δεν ξέρω δεν είδα - ότι και από αυτούς που φωνάζουν σήμερα για τη Λογγά κάποιοι από τη μια φωνάζουν και από την άλλη πάνε στη ΔΕΗ και τσεπώνουν τα ενοίκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει και η Λογγά τη δική της ιστορία. Εσείς οι Τρυποφράκτες οι κακοί λύκοι και οι άλλοι που την ξέρετε γιατί δεν τη λέτε να τη μάθει ο κόσμος; Τρυποφράκτη τι λες, ο Παντελής είναι συνιδιοκτήτης χωραφιού της Λογγάς νοικιασμένου στη ΔΕΗ; Αφού το παίζετε αποκαλυπτικοί πείτε ποιοι εισπράτουν και πόσα από τη Λογγά του Αετού; Δεν τα ξέρετε; Με ένα τηλ στη ΔΕΗ έχετε το φαξ στα χέρια σας όπως έκανα κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι στο Εφετείο η "Μηχανική" θα αθωωθεί πανηγυρικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί η Αχελώου Ρους πήγε ΜΕΤΑ τη δίκη να κάνει αυτοψία στη Λογγά του Αετού; Περίμενε μήπως να καθαρίσουν την περιοχή οι εργολάβοι μία μέρα μετά το δικαστήριο; Και αν η δίκη στηρίχτηκε σε ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων "Φωνή" και "Αετός Ασπροποτάμου" και βγήκε η πρωτόδικη απόφαση, ποιό το νόημα να κάνουν αυτοψία ένα μήνα μετά; Τι ξαφνικός πόνος είναι αυτός της Αχελώου Ρους με τη Λογγά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού μόνοι τους τα γράφουν στις ανακοινώσεις ότι η δίωξη ασκήθηκε μετά από δημοσιεύματα της "Φωνής της Ορεινής Πατρίδας" και του "Αετού Ασπροποτάμου". Η "Αχελώου Ρους" δεν είχεκαθοριστικό ρόλο στην αυτεπάγγελτη δίωξη, από αυτά που διαβάζουμε στις ανακοινώσεις. Τώρα αυτά με τις αυτοψίες, μόνο αυτοί ξέρουν γιατί τα κάνουν. Πρωτοετής φοιτητής νομικής ξέρει ότι αν διαβιβάσουν στοιχεία της "αυτοψίας" στον εισαγγελέα, μετά την πρωτόδικη απόφαση, θα απαντήσει ο εισαγγελέας ότι υπάρχει καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση και εκκρεμεί δίκη σε δεύτερο βαθμό. Και να πούμε και το άλλο: Ο εισαγγελέας θα ρωτήσει: Με ποιά αρμοδιότητα και ποιά ιδιότητα η "Αχελώου Ρους" εκτελεί αυτοψίες; Μήπως λάβανε καμία εισαγγελική εντολή γι' αυτό; Και αν ναι, πότε; Αν όμως, όπως λένε στην πρώτη τους ανακοίνωση, αμφισβητούν την έκθεση των Ελεγκτών του ΚΕΠΕ και κάνουν αυτοψίες μόνοι τους, τότε να στραφούν κατά των Επιθεωρητών - Ελεγκτών για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση κ.λ.π. και να ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ορίσει αυτός τον ελεγκτικό μηχανισμό. Αφού όμως πρώτα στραφεί κατά των ελεγκτών. Αυτά να τα σκεφτεί πολύ καλά η "Αχελώου Ρους" και να μη μας βομβαρδίζει με ανακοινώσεις - πυροτεχνήματα και αυτόκλητους μηχανισμούς ελέγχων και "αυτοψιών", αλλιώς στο Εφετείο θα τρίβουν τα μάτια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εάν η "Αχελώου Ρους" δεν καταθέσει αύριο το πρωί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Τρικάλων κατά των επιθεωρητών που διενήργησαν αυτοψία στη Λογγά και κατέθεσαν στο δικαστήριο, τότε όλα τα παραπάνω είναι αερολογίες και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Ακόμα και καταγγελία της "Αχελώου Ρους" για το θέμα της Λογγάς που θα αφορά τη δίκη στο δεύτερο βαθμό, δε θα είναι ισχυρή αν δε γίνει αυτή η ενέργεια πρώτα. Τα αδικήματα των επιθεωρητών είναι πλημμελής εποπτεία και παράβαση καθήκοντος.
    Όσα αναφέρονται στο πιο πάνω σχόλιο είναι κατά το ήμισυ ορθά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και πότε δηλαδή η Αχελώου Ρους ήταν αξιόπιστη χωρίς αερολογίες και εντυπωσιασμούς; Ποιό είναι ένα απτό αποτέλεσμα της οργάνωσης τα τελευταία χρόνια; Πάρτι και κάμπινγκ, συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών, καυγάδες με τους οικολόγους και μπαγλαμαδάκια στις γιορτές Αχελώου τον Αύγουστο είναι το έργο της Αχελώου Ρους. Τώρα που θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και τα υδροηλεκτρικά θα περάσουν σε τίποτα γερμαναράδες θα δούμε τι θα κάνει η Αχελώου Ρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί τα βάζεις με την Αχελώου Ρους; Ο Σύλλογος του Αετού δεν έχει έννομο συμφέρον για τη Λογγά, που ανήκει γεωγραφικά στο χωριό; Να κάνει αυτός την αναφορά στον Εισαγγελέα για τους επιθεωρητές για παράβαση καθήκοντος. Τι δουλειά έχει η Αχελώου Ρους; Και να ξεκαθαρίσει αμέσως ο Παντελής αν εισπράττει ενοίκια από τη ΔΕΗ στη Λογγά. Είναι ηθικό το θέμα να απαντήσει για το αν είναι αλήθεια αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. esy re file poy exeis to fax me ta onomata kai ta noikia giati den grafeis poioi pairnoyn noiki sti Logga kai posa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν ξέρετε τι μου είπαν πριν από λίγο; Ότι η Κουτσουπιά που φωτογράφησε η Αχελώου Ρους στη Λογγά βρίσκεται στο χωράφι που ανήκει στον Παντελή και τα αδέρφια του.
    Τυχαίο; Δε νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσέξετε τη φωτογραφία οι πέτρες δίπλα μου λένε ότι είναι από τη γκρεμισμένη αχυρώνα του μακαρίτη Γιώργου Τσάκαλου πατέρα του Παντελή.
    Εικοσιπέντε χρόνια μετά κι ο Παντελής το παίζει αγωνιστής της κατσαρόλας.
    Καλά σου τα λένε Παντελή που ήσουν εδώ και εικοσιπέντε χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Re posa mathaineis. Kataskopia Kai adikataskopia Kai sta xoria mas. Trypofrakti sygxaritiria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.youtube.com/watch?v=UlbgYJssdfM
    dn ein teleioooo? 9eaaaa! Anahii <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή