Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή Αετιώτη στον Τρυποφράκτη

Πριν από λίγο λάβαμε με  e-mail  και δημοσιεύουμε το κείμενο που ακολουθεί:

Ακούστε ορισμένες αλήθειες που τις ψελλίζουμε δεξιά και αριστερά στον Αετό αλλά κανένας δεν τις λέει δημόσια ή πρόσωπο με πρόσωπο.


Ο Παντελής είναι καλός άνθρωπος, δραστήριος, λογοτέχνης, ποιητής, ζωγράφος και προσφέρει πολλά στο χωριό τα τελευταία χρόνια. Μόνο όμως τα τελευταία χρόνια.

Ξεκίνησε πολύ καλά και μέχρι να βγάλει την εφημερίδα όλοι οι Αετιώτες ήμασταν ενωμένοι μαζί του.

Μετά την εφημερίδα ο Παντελής άρχισε να βγάζει προς τα έξω ένα περίεργο μα πολύ περίεργο εγώ. Έγραφε και γράφει συνέχεια, εγώ ετούτο, εγώ το άλλο εγώ το παράλλο και πάει λέγοντας. Για να μιμηθεί και τον ανεψιό του τον Τάκη που έγραφε τον Τρυποφράκτη σε άλλη εφημερίδα έβγαλε κι αυτός μία στήλη την Κουκουβάγια. Με αυτή τη στήλη ο Παντελής έχασε τη μπάλα. Και αν πάει έτσι θα χάσει και την εφημερίδα.

Ο Παντελής όσο καλός κι αν είναι έχει ένα μεγάλο ελάττωμα. Δεν ακούει τη γνώμη κανενός. Και καλά να μην ακούς τι γνώμη κανενός όταν κάνεις πλατεία ή γήπεδο η χοροεσπερίδα αλλά στην εφημερίδα δεν είναι έτσι τα πράματα. Όταν έχεις να κάνεις με πρόσωπα και την ιστορία του καθενός θέλει προσοχή μεγάλη.

Ας πούμε για παράδειγμα όταν ο Λάκης σου κάνει δώρο ένα ολόκληρο υχοσύστημα που κοστίζει ρε αδερφέ κάποιες χιλιάδες ευρώ και το γράφεις στην εφημερίδα με δυο λέξεις, δεν γράφεις δίπλα δεκαπέντε λέξεις για τον Παναγιώτη απάνω που έδωσε ένα τενεκέ τυρί. Εδώ σημαίνει ότι δε γούσταρες να γράψεις για το Λάκη ας πούμε παρ’ ότι η δεοντολογία – τη σπούδασε άραγε; – άλλα λέει.

Ο Παντελής έχει πολλά προβλήματα με τους χωριανούς τα οποία προέρχονται από την κακή συμπεριφορά του και από την εφημερίδα.

Πρόπερσι έκανε τη χοροεσπερίδα στα Τρίκαλα και δεν ξεκόλαγε από το μικρόφωνο. Χόρευε ο άλλος έπαιρνε το μικρόφωνο ο Παντελής έχωνε μια χαζαμάρα. Ξεκίναγε άλλος το χορό έπαιρνε το μικρόφωνο ο Παντελής άλλη χαζαμάρα. Ώσπου του την είπε ο Τάκης ο Πανούτσος και παραλίγο να γίνει φασαρία. Ε δεν είναι εικόνα Προέδρου συλλόγου αυτή. Όπως χοντρή φασαρία έγινε με τον Τάκη τον Πανούτσο πέρυσι το καλοκαίρι στο χωριό χωρίς λόγο και αιτία. Γιατί ο Παντελής ήταν ο Πρόεδρος και ο Τάκης ο Πανούτσος ο λαός. Είναι δυνατόν να το παίζεις Πρόεδρος στην πλατεία του χωριού; Ξαναείδατε από τότε τον Τάκη σε καμιά εκδήλωση; Όλο δουλειές έχει.

Άλλος δυσαρεστημένος είναι ο Λάκης. Δεν χρειάζεται να ξέρεις και πολλά πολλά για να το καταλάβεις. Και για να το διευκρινίσω όχι για το παράδειγμα που προανέφερα.

Άλλοι δυσαρεστημένοι – και με το δίκιο τους – είναι η οικογένεια του Γιώργου Σωτηράκη. Γνωστό το γιατί σε όλους.

Άλλο περίεργο γεγονός είναι η αποχώρηση της Βίβιαν από το ΔΣ. Κι εδώ κάτι δεν πάει καλά. Δεν έφυγε έτσι τυχαία η Βίβιαν από το ΔΣ. Κάτι δεν της άρεσε στον Παντελή ή – το πιο πιθανό- όταν έβαλε φωτογραφία πρόεδρο και πάρεδρο στην πρώτη σελίδα, κάποιοι από το σόι, της είπαν μάστα και φύγε.

Εξίσου περίεργη είναι η σχέση του με τον ανεψιό του τον Τάκη τον Κορδομπούλα αν και κατά βάθος αγαπάει ο ένας τον άλλο. Αυτοί οι δυο σας το υπογράφω εγώ εδώ και τώρα δεν πρόκειται να συνυπάρξουν ποτέ. Ο Παντελής τον βλέπει ανταγωνιστικά τον Τάκη.

Ο Τάκης παλιά καραβάνα είναι κλασικός του παρασκηνίου το οποίο διδάχτηκε από μικρός κι έσωσε πολλές φορές από ναυάγια τον Καραγιώργο. Ο Καραγιώργος του χρωστάει αν όχι δύο μία εκλογή του Τάκη. Αν και τον ίδιο δεν τον είδαμε ποτέ σε μικρόφωνα ο ίδιος έγραψε πολλές ομιλίες σε προέδρους και λοιπούς. Έχει φέρει κι ένα βραβείο στα χωριά που το δικαιούται μην το ξεχνάμε. Και σου λέει σιγά τώρα μην κάτσω εγώ να μου φωνάζει ο Παντελής σα να είμαι ο σκύλος του.

Έχει πολλές ικανότητες ο Τάκης αλλά έχει κι αυτός τα χούγια και τις αδυναμίες του. Με το Παντελή οι δυο τους θα έκαναν θαύματα αλλά επιμένω ότι δεν θα συνυπάρξουν ποτέ. Εμένα από το μυαλό δεν μου το βγάζεται ότι ο Τάκης με τους Νεραϊδιώτες, Παχτουριώτες, Σκλιβινιώτες και Καπροίτες, θα βγάλει εφημερίδα. Τώρα όπως ακούω θα ανέβει και στην Αθήνα για μόνιμα.

Νομίζετε ότι η προ διετία κόντρα του Τάκη με τον Παντελή στο blog του Πελεκάνη ήταν τυχαία; Όχι. Είχε βαθιές ρίζες. Όταν ο Τάκης κατέβηκε κοινοτικός σύμβουλος το 2002 ο Παντελής όχι μόνο τον καταψήφισε – έστειλε την ψήφο του στη Νεράιδα στο Ζάχο – αλλά τον πολέμησε τον Τάκη σε όλα τα χωριά και στην πλατεία στο χωριό όταν έλειπε ο Τάκης του έσερνε τα εξ αμάξης ο Παντελής. Τι λέω τώρα, ε;

Το βράδυ των εκλογών ο Τάκης τον κέρασε το πικρό ποτήρι τον Παντελή αφού είχε σαρώσει σε Αετό και Παχτούρι. Εκείνο το βράδυ στο μαγαζί του Καυκιά να τον έσφαζες τον Παντελή αίμα δεν θα έβγαζε.

Ο Παντελής τον Προβόπουλο και τον Κουτσιαμπασάκο τους βράβευσε. Τον Τάκη για το βραβείο που έφερε στα χωριά μας που δικαιούνταν ένα βραβείο από το Σύλλογο του χωριού του δεν το έκανε. Κι εδώ έδειξε την εμπάθειά του. Λάθος του Παντελή που δεν τον τιμά.

Την ιστοσελίδα το dovroi.gr δεν την έχει αναφέρει ούτε μία φορά στην εφημερίδα. Κι εδώ βγάζει την εμπάθειά του.

Απαξιωτικά αναφέρεται και στη θητεία του Τάκη στην κοινότητα παρόλο που ο άνθρωπος έκανε έργα στο χωριό.

Κι εδώ δεν θέλει πολύ μυαλό. Εσκεμμένα ο Παντελής απαξιώνει τον Τάκη γιατί φοβάται μην κάνει άλλη εφημερίδα ο Τάκης με τους γύρω και χάσει ο ίδιος το μονοπώλιο και τη δόξα. Θέλει να λένε όλοι ότι στο χωριό έργα έκανε μόνο Παντελής και κανένας άλλος.

Ο Παντελής σήμερα εμφανίζεται τιμητής των πάντων νομίζοντας ότι στον Αετό τρώμε όλοι κουτόχορτο. Του φταίει η Φωνή του Παχτουρίου. Μα αυτός δεν έγραφε τότε εκεί. Γιατί δεν διαμαρτύρονταν τότε; Του φταίει ή άλλη Φωνή της Ορεινής Πατρίδας. Μα αυτός δε έγραφε εκεί, δεν συνεντευξιάζονταν, δεν έβαζε τη χαμογελαστή του φωτογραφία, δεν, δεν; Γιατί τότε δεν τους τα ΄λεγε; Ξέρετε κύριοι δεν τη γουστάρω την εφημερίδα σας, δεν γουστάρω την ονομασία της δεν, δεν δεν.

Του φταίει η κοινότητα. Μα αυτός δεν έβαζε πρόεδρο και πάρεδρο φωτογραφία στην πρώτη σελίδα. Αυτός δεν έγραφε τα καλύτερα για όλους αυτούς τους κοινοτικούς;

Συνέδριο. Αλήθεια τι λόγο είχε ο Παντελής να σταθεί απέναντι στη νεολαία τότε. Δεν τον κάλεσαν λέει. Παντελή δεν ήσουν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ακόμα και για δημόσιες σχέσεις θα μπορούσες να πας εκεί και να μην τα βάζεις με τους διοργανωτές και όλο τον κόσμο.

Άλλο μεγάλο θέμα και τραγικό λάθος του Παντελή είναι ο πόλεμος με τους γύρω. Τι σου φταίνε ρε Παντελή ο Παχτουριώτες; Επειδή είσαι εσύ κομπλεξικός σου φταίνε οι άλλοι γύρω σου; Μα είναι δυνατόν; Μας ζαλίζεις κάθε καλοκαίρι, οι Παχτουριώτες, οι Παχτουριώτες και οι Παχτουριώτες. Γιατί επειδή τους ζηλεύεις εσύ; Αλλά πες μας που σε πείραξαν οι Παχτουριώτες. Με τους Νεραιδιώτες τα ίδια και τα ίδια.

Θέλει να πιστέψουμε όλοι στον Αετό ότι πριν από τον Παντελή Αετός δεν υπήρχε. Κι εδώ κάνει ένα τραγικό λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν στο παρελθόν για τον Αετό. Όταν ο Παντελής σπούδαζε. Και υδραγωγεία έγιναν και δρόμοι και πλατείες και φωτισμοί και και και. Μπορεί να ήταν αγράμματοι και τσοπάνηδες – το γράφει ο ίδιος – αυτοί που διοικούσαν τον Αετό τόσα χρόνια αλλά τι να έκαναν οι άνθρωποι αφού ο Παντελής… σπούδαζε πενήντα χρόνια.

Δεν γεννήθηκε τώρα ο Αετός και ο Παντελής δεν είναι ο Αετός αλλά ένας από όλους τους Αετιώτες.

Δεν είναι μαγαζί του Παντελή ο Αετός. Πρέπει να το καταλάβει ο Παντελής όσο είναι νωρίς.

Ο Παντελής, αύριο κιόλας μόλις θα διαβάσει αυτά που του γράφω τώρα αντί να ψάχνει να βρει ποιος είμαι εγώ και να παίρνει τηλέφωνα δεξιά και αριστερά να πάρει τηλέφωνο πρώτα τους χωριανούς που δυσαρέστησε ο ίδιος και να τους ξαναφέρει κοντά στο σύλλογο. Να ζητήσει συγγνώμη από όσους έθιξε με την εφημερίδα και να κόψει στο εξής όλα τα κρύα και ανάλατα που γράφει. Η εφημερίδα δεν είναι για να τα χώνει ο Παντελής σε όσους δεν γουστάρει αλλά να προβάλει το χωριό και να μαθαίνουμε τα νέα των Αετιώτων.

Να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τα γύρω χωριά και τους ανθρώπους τους. Να ανοίξει την αγκαλιά του σε όλο τον κόσμο. Αν ένα χωριό εκεί πάνω φημίζεται για τη φιλοξενία του αυτό είναι ο Αετός. Ε, Παντελή αυτό το κληρονομήσαμε δεν θα μα το χαλάσεις εσύ γράφοντας τόσα και τόσα απαξιωτικά για τους συμπατριώτες μας.

Παντελή είμαι κι εγώ φίλος και υποστηρικτής σου. Δεν θέλω το κακό σου ούτε του χωριού μου. Διάβασε προσεκτικά όσα σου γράφω παραπάνω. Όπου γράφεις τη λέξη ΕΓΩ σβήσε την και γράψε τη λέξη ΕΜΕΙΣ. Αν το κάνεις αυτό τότε το καλοκαίρι που θα πίνουμε ούζα και θα παίζουμε δηλωτή κάτω από την Κερασιά στην πλατεία θα σου πω κι εγώ ποιος είμαι.

ένας Αετιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου