Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Και δεύτερη μακροσκελής επιστολή με υπογραφή «ένας Αετιώτης»

Μετά το σάλο που προκάλεσε η επιστολή που εστάλη από ανώνυμο στον Τρυποφράκτη με την υπογραφή «ένας Αετιώτης» εδώ και δύο μέρες, από το ίδιο e-mail εστάλη και δεύτερη μακροσκελής επιστολή στην οποία γίνεται λεπτομερής αναφορά στις πράξεις προσώπων με δράση στα κοινά του Αετού.

Αν και προσπαθήσαμε μέσω του e-mail να έρθουμε σε επαφή με τον ανώνυμο αρθρογράφο για να μας εξηγήσει κάποια σημεία του μακροσκελούς κειμένου του αυτό στάθηκε αδύνατο.

Αυτές τις δύο μέρες ήρθαμε σε επαφή με Αετιώτες οι οποίοι επιβεβαιώνουν τα περισσότερα από όσα αναφέρει στην επιστολή του ο ανώνυμος.

Την επιστολή αυτή δεν την κρίνουμε συκοφαντική για κανέναν γιατί απλά δεν συκοφαντεί κανέναν. Γίνεται λεπτομερής αναφορά σε πράξεις και γεγονότα.

Ο Τρυποφράκτης στήθηκε εδώ για να σχολιάζει τα κακώς κείμενα στα ορεινά χωριά μας. Όλοι εμείς οι δημιουργοί του Τρυποφτάκτη είμαστε υπέρμαχοι της ελευθερίας του έντυπου και ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης. Πιστεύουμε ότι πρέπει και ο ανώνυμος να έχει τη δική του φωνή.

Τέτοιες επιστολές με κουτσομπολιό και κριτική σίγουρα εκτινάσσουν την επισκεψιμότητα του blog.

ΟΜΩΣ! Ζητούμε συγνώμη από τον ανώνυμο επιστολογράφο αλλά δεν θα δημοσιεύσουμε την επιστολή αυτή. Ακούσαμε τις φωνές πολλών Αετιωτών που ζητούν να μπει ένα τέλος σε όλο αυτή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σήμερα στον Αετό.

Με σεβασμό απέναντι στους Αετιώτες αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος πρώτοι εμείς. Και θα τηρήσουμε το λόγο μας.

ΟΜΩΣ! ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ απέναντι στο συντάκτη αυτής της επιστολής, απέναντι στους Αετιώτες και όλους εδώ στο blog που θα επιθυμούσαν να τη διαβάσουν ότι αν δημοσιευτεί σε άλλο μέσο ή αν άλλα μέσα ή η εφημερίδα του Αετού συνεχίσουν με τα ειρωνικά τους σχόλια προς οποιονδήποτε, τότε κι εμείς θα την αναρτήσουμε.

Τέλος οφείλουμε να αναφέρουμε τη διευκρίνιση του επιστολογράφου με την υπογραφή «ένας Αετιώτης» ότι δεν σχετίζεται με τον ανώνυμο που έγραψε για τα περί γκλίτσας κλπ.

Την αναφορά στις γκλίτσες την καταδικάζουμε κι εμείς. Δεν τιμά τον πολιτισμό της ορεινής μας πατρίδας η όποια αναφορά σε τέτοια γεγονότα. Ζητούμε να την ανακαλέσει και ο ανώνυμος συντάκτης της.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σχόλιο αναγνώστη




Παρακολουθώ τις εξελίξεις με το θέμα στον Αετό. Νομίζω ότι είναι λάθος να αναλώνουμε εμείς χρόνο, οι εφημερίδες μελάνι και εσείς αναρτήσεις  για να διαβάζουμε θέματα του τι είπε ο τάδε για το Συνέδριο, τι είπε ο δείνα για το ΔΣ του συλλόγου, αν είναι καλός ο ένας, αν είναι κακός ο άλλος και λοιπά και λοιπά. Δυστυχώς κανένας μας δεν είναι τέλειος, και δε μπορεί ούτε μια εφημερίδα της περιοχής να γίνεται χώρος απαντήσεων και επιθέσεων για κάτι που γράφτηκε στο διαδίκτυο, ούτε το διαδίκτυο χώρος απάντησης και επίθεσης για πράγματα που γράφτηκαν σε μια εφημερίδα. Ιδίως όταν τα θέματα είναι μικρά σε εμβέλεια ή αφορούν το χαρακτήρα κάποιου ανθρώπου που – κακά τα ψέματα – δεν αλλάζει.

Τι εννοώ μικρά σε εμβέλεια: Δεν είναι δυνατό να γίνεται αναφορά στις Καποδιστριακές εκλογές προ 8ετίας και να ξεσπά διαμάχη όταν μπροστά μας υπάρχει ένα μεγαλύτερο γεγονός που είναι ο Καλλικράτης και οι επερχόμενες εκλογές. Δεν είναι δυνατό να κλείνει μια βραβευμένη εφημερίδα με τον τρόπο που κλείνει και να μη το σχολιάζουμε και να διαβάζουμε αντιπαραθέσεις για ένα Συνέδριο που έγινε πριν από δύο χρόνια.  Δεν είναι δυνατό να μη σχολιάζουμε τα έργα και τις ημέρες του Κοινοτικού Συμβουλίου Νεράιδας και να σχολιάζουμε τι γράφηκε σε μια στήλη εφημερίδας. Δεν είναι δυνατό να διαβάζουμε σε εφημερίδες ότι υπήρχαν (αλήθεια άραγε;) 50.000€ για να δοθούν σε χωριά, είτε για γήπεδα, είτε για δρόμους, είτε για οτιδήποτε τα είχε τάξει το απερχόμενο ΚΣ  στα και να μην υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό το θέμα. Δεν είναι δυνατό να αγνοούμε την ανυπαρξία της απορρόφησης των Leader στα χωριά από την Κοινότητα Νεράιδας και να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Δεν είναι δυνατό να περνάμε αδιάφορα σχηματισμούς όπως το ΚΥΜΑ της Μεσοχώρας για τις εκλογές που έρχονται, λες και δε μας αφορά το τι γίνεται από το ποτάμι και πέρα. Είναι συγκινητικό ότι στο ψηφοδέλτιο του ΚΥΜΑτος κατεβαίνει και υποψήφιος από το Φορτώσι που ούτε ρεύμα έχει το έτος 2010, ούτε δρόμο! Δεν είναι δυνατό να ασχολούμαστε ακόμα μονάχα με τους δικούς μας υποψηφίους από την (τέως) Διευρυμένη Κοινότητα, λες και δε μας αφορά πια ο Δήμος Πύλης που θα πιάνει (θέλουμε δε θέλουμε και είτε μας αρέσει ή δε μας αρέσει) και τη Μεσοχώρα. Δεν είναι δυνατό να μη μας κάνει αίσθηση η παρουσία νέων υποψηφίων και να αναφερόμαστε μόνο στους παλιούς που ξέραμε. Δεν είναι δυνατό να μη σχολιάζουμε ότι πουθενά μα πουθενά δε διαβάσαμε ένα πρόγραμμα για τα ορεινά από τους υποψηφίους (αναμένουμε τις θέσεις του ΚΥΜΑτος όπως υποσχέθηκαν από την ιστοσελίδα τους) και να παραμένουμε κολλημένοι στο τι είπε ο ένας και τι είπε ο άλλος για το έργο στο χωριό από κάποιο Σύλλογο ή κάποιο άνθρωπο.

Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις και θα παρακαλούσα να αναρτηθούν στον Τρυποφράχτη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση σε αερολογίες...

 Από τη Βίβιαν Κουτσογιάννη λάβαμε με e-mail την ακόλουθη επιστολή:

Απαντώντας σε κάποιες ανώνυμες φήμες που κυκλοφορούν σε κάποια blogs κ τα οποία με αφορούν θα ήθελα να διευκρινίσω οτι οι λόγοι αποχωρησής μου απο τον σύλλογο είναι καθαρά προσωπικοί (σπουδές, φόρτος εργασίας κτλ) και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 Οι σχέσεις μου με τον πρόεδρο του συλλόγου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ/Σ είναι άψογες και δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα μεταξύ μας.

Όπως έχω πει και το γνωρίζουν πολλοί συνεχίζω να στηρίζω το σύλλογο και είμαι εδώ όποτε με χρειαστούν.

Καλό θα είναι να έχουν το θάρρος και τον ανδρισμό κάποιοι να γράφουν τις απόψεις τους επώνυμα και να μην διαστρευλώνουν την αλήθεια.


Βίβιαν Κουτσογιάννη

 
Σημείωση των διαχειριστών: Το e-mail του Τρυποφράκτη είναι  trypofraktis@gmail.com   Εδώ περιμένουμε τις επιστολές και τα σχόλιά σας για άμεση δημοσίευση.

Ξανά έλεος...

Το αρχικό κείμενο:










Διορθώθηκε σε:










Με υπογραμμίσεις στο κάτω οι διαφορές. Το "στάση στάση" έγινε "στάση" και το "πρωί πρωί" έγινε "πρωί".

Για την ψήφο του... Σαββάτου, εκεί... ανένδοτοι! Ψηφίστε το πρωί και ελάτε μετά μαζί μας!

Το πρωί...
















Διασταύρωση Νέας Πεύκης το πρωί...

Έλεος...

Διαβάσαμε και αυτό:










Δηλαδή:

Η Αδελφότητα Παχτουριωτών σε άψογη συννενόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κανονίσει για όσους πάνε στην εκδρομή στο Παχτούρι, με αναχώρηση το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, να πάνε πρωί -  πρωί του Σαββάτου στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν και να ψηφίσουν και μετά να πάνε στην εκδρομή στο Παχτούρι.

Προσοχή: Αυτό ισχύει κατ' εξαίρεση μόνο για τους Παχτουριώτες που θα πάνε την εκδρομή! Γιά όλη την υπόλοιπη Ελλάδα τα εκλογικά τμήματα ανοίγουν κανονικά την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, στις 7 το πρωί.

Δείξτε στο δικαστικό αντιπρόσωπο (που θα έρθει αποκλειστικά για σας στο εκλογικό τμήμα, από το σπίτι του, το Σάββατο τα χαράματα) το απόκομμα της πληρωμής σας για την εκδρομή, για να ψηφίσετε πρώτοι απ' όλη την Ελλάδα!

....Ήμαρτον, που λέει και ο Γεωργίου! Πλάκα κάνουμε... Προσοχή μη μπερδευτεί κανένας και πάει σε κανένα εκλογικό τμήμα Σαββατιάτικα! Όσοι πάνε στην εκδρομή, απλά δε μπορούν να ψηφίσουν αλλού, εκτός από το Παχτούρι...

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή Αετιώτη στον Τρυποφράκτη

Πριν από λίγο λάβαμε με  e-mail  και δημοσιεύουμε το κείμενο που ακολουθεί:

Ακούστε ορισμένες αλήθειες που τις ψελλίζουμε δεξιά και αριστερά στον Αετό αλλά κανένας δεν τις λέει δημόσια ή πρόσωπο με πρόσωπο.


Ο Παντελής είναι καλός άνθρωπος, δραστήριος, λογοτέχνης, ποιητής, ζωγράφος και προσφέρει πολλά στο χωριό τα τελευταία χρόνια. Μόνο όμως τα τελευταία χρόνια.

Ξεκίνησε πολύ καλά και μέχρι να βγάλει την εφημερίδα όλοι οι Αετιώτες ήμασταν ενωμένοι μαζί του.

Μετά την εφημερίδα ο Παντελής άρχισε να βγάζει προς τα έξω ένα περίεργο μα πολύ περίεργο εγώ. Έγραφε και γράφει συνέχεια, εγώ ετούτο, εγώ το άλλο εγώ το παράλλο και πάει λέγοντας. Για να μιμηθεί και τον ανεψιό του τον Τάκη που έγραφε τον Τρυποφράκτη σε άλλη εφημερίδα έβγαλε κι αυτός μία στήλη την Κουκουβάγια. Με αυτή τη στήλη ο Παντελής έχασε τη μπάλα. Και αν πάει έτσι θα χάσει και την εφημερίδα.

Ο Παντελής όσο καλός κι αν είναι έχει ένα μεγάλο ελάττωμα. Δεν ακούει τη γνώμη κανενός. Και καλά να μην ακούς τι γνώμη κανενός όταν κάνεις πλατεία ή γήπεδο η χοροεσπερίδα αλλά στην εφημερίδα δεν είναι έτσι τα πράματα. Όταν έχεις να κάνεις με πρόσωπα και την ιστορία του καθενός θέλει προσοχή μεγάλη.

Ας πούμε για παράδειγμα όταν ο Λάκης σου κάνει δώρο ένα ολόκληρο υχοσύστημα που κοστίζει ρε αδερφέ κάποιες χιλιάδες ευρώ και το γράφεις στην εφημερίδα με δυο λέξεις, δεν γράφεις δίπλα δεκαπέντε λέξεις για τον Παναγιώτη απάνω που έδωσε ένα τενεκέ τυρί. Εδώ σημαίνει ότι δε γούσταρες να γράψεις για το Λάκη ας πούμε παρ’ ότι η δεοντολογία – τη σπούδασε άραγε; – άλλα λέει.

Ο Παντελής έχει πολλά προβλήματα με τους χωριανούς τα οποία προέρχονται από την κακή συμπεριφορά του και από την εφημερίδα.

Πρόπερσι έκανε τη χοροεσπερίδα στα Τρίκαλα και δεν ξεκόλαγε από το μικρόφωνο. Χόρευε ο άλλος έπαιρνε το μικρόφωνο ο Παντελής έχωνε μια χαζαμάρα. Ξεκίναγε άλλος το χορό έπαιρνε το μικρόφωνο ο Παντελής άλλη χαζαμάρα. Ώσπου του την είπε ο Τάκης ο Πανούτσος και παραλίγο να γίνει φασαρία. Ε δεν είναι εικόνα Προέδρου συλλόγου αυτή. Όπως χοντρή φασαρία έγινε με τον Τάκη τον Πανούτσο πέρυσι το καλοκαίρι στο χωριό χωρίς λόγο και αιτία. Γιατί ο Παντελής ήταν ο Πρόεδρος και ο Τάκης ο Πανούτσος ο λαός. Είναι δυνατόν να το παίζεις Πρόεδρος στην πλατεία του χωριού; Ξαναείδατε από τότε τον Τάκη σε καμιά εκδήλωση; Όλο δουλειές έχει.

Άλλος δυσαρεστημένος είναι ο Λάκης. Δεν χρειάζεται να ξέρεις και πολλά πολλά για να το καταλάβεις. Και για να το διευκρινίσω όχι για το παράδειγμα που προανέφερα.

Άλλοι δυσαρεστημένοι – και με το δίκιο τους – είναι η οικογένεια του Γιώργου Σωτηράκη. Γνωστό το γιατί σε όλους.

Άλλο περίεργο γεγονός είναι η αποχώρηση της Βίβιαν από το ΔΣ. Κι εδώ κάτι δεν πάει καλά. Δεν έφυγε έτσι τυχαία η Βίβιαν από το ΔΣ. Κάτι δεν της άρεσε στον Παντελή ή – το πιο πιθανό- όταν έβαλε φωτογραφία πρόεδρο και πάρεδρο στην πρώτη σελίδα, κάποιοι από το σόι, της είπαν μάστα και φύγε.

Εξίσου περίεργη είναι η σχέση του με τον ανεψιό του τον Τάκη τον Κορδομπούλα αν και κατά βάθος αγαπάει ο ένας τον άλλο. Αυτοί οι δυο σας το υπογράφω εγώ εδώ και τώρα δεν πρόκειται να συνυπάρξουν ποτέ. Ο Παντελής τον βλέπει ανταγωνιστικά τον Τάκη.

Ο Τάκης παλιά καραβάνα είναι κλασικός του παρασκηνίου το οποίο διδάχτηκε από μικρός κι έσωσε πολλές φορές από ναυάγια τον Καραγιώργο. Ο Καραγιώργος του χρωστάει αν όχι δύο μία εκλογή του Τάκη. Αν και τον ίδιο δεν τον είδαμε ποτέ σε μικρόφωνα ο ίδιος έγραψε πολλές ομιλίες σε προέδρους και λοιπούς. Έχει φέρει κι ένα βραβείο στα χωριά που το δικαιούται μην το ξεχνάμε. Και σου λέει σιγά τώρα μην κάτσω εγώ να μου φωνάζει ο Παντελής σα να είμαι ο σκύλος του.

Έχει πολλές ικανότητες ο Τάκης αλλά έχει κι αυτός τα χούγια και τις αδυναμίες του. Με το Παντελή οι δυο τους θα έκαναν θαύματα αλλά επιμένω ότι δεν θα συνυπάρξουν ποτέ. Εμένα από το μυαλό δεν μου το βγάζεται ότι ο Τάκης με τους Νεραϊδιώτες, Παχτουριώτες, Σκλιβινιώτες και Καπροίτες, θα βγάλει εφημερίδα. Τώρα όπως ακούω θα ανέβει και στην Αθήνα για μόνιμα.

Νομίζετε ότι η προ διετία κόντρα του Τάκη με τον Παντελή στο blog του Πελεκάνη ήταν τυχαία; Όχι. Είχε βαθιές ρίζες. Όταν ο Τάκης κατέβηκε κοινοτικός σύμβουλος το 2002 ο Παντελής όχι μόνο τον καταψήφισε – έστειλε την ψήφο του στη Νεράιδα στο Ζάχο – αλλά τον πολέμησε τον Τάκη σε όλα τα χωριά και στην πλατεία στο χωριό όταν έλειπε ο Τάκης του έσερνε τα εξ αμάξης ο Παντελής. Τι λέω τώρα, ε;

Το βράδυ των εκλογών ο Τάκης τον κέρασε το πικρό ποτήρι τον Παντελή αφού είχε σαρώσει σε Αετό και Παχτούρι. Εκείνο το βράδυ στο μαγαζί του Καυκιά να τον έσφαζες τον Παντελή αίμα δεν θα έβγαζε.

Ο Παντελής τον Προβόπουλο και τον Κουτσιαμπασάκο τους βράβευσε. Τον Τάκη για το βραβείο που έφερε στα χωριά μας που δικαιούνταν ένα βραβείο από το Σύλλογο του χωριού του δεν το έκανε. Κι εδώ έδειξε την εμπάθειά του. Λάθος του Παντελή που δεν τον τιμά.

Την ιστοσελίδα το dovroi.gr δεν την έχει αναφέρει ούτε μία φορά στην εφημερίδα. Κι εδώ βγάζει την εμπάθειά του.

Απαξιωτικά αναφέρεται και στη θητεία του Τάκη στην κοινότητα παρόλο που ο άνθρωπος έκανε έργα στο χωριό.

Κι εδώ δεν θέλει πολύ μυαλό. Εσκεμμένα ο Παντελής απαξιώνει τον Τάκη γιατί φοβάται μην κάνει άλλη εφημερίδα ο Τάκης με τους γύρω και χάσει ο ίδιος το μονοπώλιο και τη δόξα. Θέλει να λένε όλοι ότι στο χωριό έργα έκανε μόνο Παντελής και κανένας άλλος.

Ο Παντελής σήμερα εμφανίζεται τιμητής των πάντων νομίζοντας ότι στον Αετό τρώμε όλοι κουτόχορτο. Του φταίει η Φωνή του Παχτουρίου. Μα αυτός δεν έγραφε τότε εκεί. Γιατί δεν διαμαρτύρονταν τότε; Του φταίει ή άλλη Φωνή της Ορεινής Πατρίδας. Μα αυτός δε έγραφε εκεί, δεν συνεντευξιάζονταν, δεν έβαζε τη χαμογελαστή του φωτογραφία, δεν, δεν; Γιατί τότε δεν τους τα ΄λεγε; Ξέρετε κύριοι δεν τη γουστάρω την εφημερίδα σας, δεν γουστάρω την ονομασία της δεν, δεν δεν.

Του φταίει η κοινότητα. Μα αυτός δεν έβαζε πρόεδρο και πάρεδρο φωτογραφία στην πρώτη σελίδα. Αυτός δεν έγραφε τα καλύτερα για όλους αυτούς τους κοινοτικούς;

Συνέδριο. Αλήθεια τι λόγο είχε ο Παντελής να σταθεί απέναντι στη νεολαία τότε. Δεν τον κάλεσαν λέει. Παντελή δεν ήσουν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ακόμα και για δημόσιες σχέσεις θα μπορούσες να πας εκεί και να μην τα βάζεις με τους διοργανωτές και όλο τον κόσμο.

Άλλο μεγάλο θέμα και τραγικό λάθος του Παντελή είναι ο πόλεμος με τους γύρω. Τι σου φταίνε ρε Παντελή ο Παχτουριώτες; Επειδή είσαι εσύ κομπλεξικός σου φταίνε οι άλλοι γύρω σου; Μα είναι δυνατόν; Μας ζαλίζεις κάθε καλοκαίρι, οι Παχτουριώτες, οι Παχτουριώτες και οι Παχτουριώτες. Γιατί επειδή τους ζηλεύεις εσύ; Αλλά πες μας που σε πείραξαν οι Παχτουριώτες. Με τους Νεραιδιώτες τα ίδια και τα ίδια.

Θέλει να πιστέψουμε όλοι στον Αετό ότι πριν από τον Παντελή Αετός δεν υπήρχε. Κι εδώ κάνει ένα τραγικό λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν στο παρελθόν για τον Αετό. Όταν ο Παντελής σπούδαζε. Και υδραγωγεία έγιναν και δρόμοι και πλατείες και φωτισμοί και και και. Μπορεί να ήταν αγράμματοι και τσοπάνηδες – το γράφει ο ίδιος – αυτοί που διοικούσαν τον Αετό τόσα χρόνια αλλά τι να έκαναν οι άνθρωποι αφού ο Παντελής… σπούδαζε πενήντα χρόνια.

Δεν γεννήθηκε τώρα ο Αετός και ο Παντελής δεν είναι ο Αετός αλλά ένας από όλους τους Αετιώτες.

Δεν είναι μαγαζί του Παντελή ο Αετός. Πρέπει να το καταλάβει ο Παντελής όσο είναι νωρίς.

Ο Παντελής, αύριο κιόλας μόλις θα διαβάσει αυτά που του γράφω τώρα αντί να ψάχνει να βρει ποιος είμαι εγώ και να παίρνει τηλέφωνα δεξιά και αριστερά να πάρει τηλέφωνο πρώτα τους χωριανούς που δυσαρέστησε ο ίδιος και να τους ξαναφέρει κοντά στο σύλλογο. Να ζητήσει συγγνώμη από όσους έθιξε με την εφημερίδα και να κόψει στο εξής όλα τα κρύα και ανάλατα που γράφει. Η εφημερίδα δεν είναι για να τα χώνει ο Παντελής σε όσους δεν γουστάρει αλλά να προβάλει το χωριό και να μαθαίνουμε τα νέα των Αετιώτων.

Να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τα γύρω χωριά και τους ανθρώπους τους. Να ανοίξει την αγκαλιά του σε όλο τον κόσμο. Αν ένα χωριό εκεί πάνω φημίζεται για τη φιλοξενία του αυτό είναι ο Αετός. Ε, Παντελή αυτό το κληρονομήσαμε δεν θα μα το χαλάσεις εσύ γράφοντας τόσα και τόσα απαξιωτικά για τους συμπατριώτες μας.

Παντελή είμαι κι εγώ φίλος και υποστηρικτής σου. Δεν θέλω το κακό σου ούτε του χωριού μου. Διάβασε προσεκτικά όσα σου γράφω παραπάνω. Όπου γράφεις τη λέξη ΕΓΩ σβήσε την και γράψε τη λέξη ΕΜΕΙΣ. Αν το κάνεις αυτό τότε το καλοκαίρι που θα πίνουμε ούζα και θα παίζουμε δηλωτή κάτω από την Κερασιά στην πλατεία θα σου πω κι εγώ ποιος είμαι.

ένας Αετιώτης



Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κυρ Παντελή, γιατί τόσο μίσος;

Περισσεύει το μίσος του κυρ Παντελή στην τελευταία έκδοση


...όλοι κακοί, ο Παντελής ο μόνος καλός!

...όποιος ξέρει από που πηγάζει το μίσος του Παντελή ας το γράψει εδώ στα σχόλια ή ας μας στείλει e-mail

...τι λες κυρ Παντελή, να ψαχτούμε λίγο εδώ και τώρα, δημόσια, για να δούμε ποιοι βρομίζουν και ποιοι ξεβρομίζουν το... Δοβρόρεμα;

...άκου τι λέει ο σοφός λαός μας κυρ Παντελή: "Άβρακος βρακί δεν είχε, το 'βαλε και χέστηκε"

Το βαρόμετρο...

Που με άλλα λόγια θα είναι το βαρόμετρο του πόσο ευαίσθητοι είναι οι ψηφοφόροι της (πάλαι ποτέ) Διευρυμένης στο μείζον, για ολόκληρη την περιοχή, θέμα της Μεσοχώρας

Το ερώτημα είναι...

Το θέμα είναι τι ψάρια θα πιάσει ο συνδυασμός του "κύματος" στη Διευρυμένη Νεράιδας

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η λίστα

Διάβασε σοφέ λαέ τη λίστα με αυτούς που έχει καλή κουβέντα να πει ο Αετός Ασπροποτάμου, αλφαβητικά και συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον...

...Blog
...Blokakia
...Αναρχικοί
...Αντιπρόεδρος στο μπαλκόνι της Νεράιδας
...Αυτοί που συνεδριάζουν
...Βλάχος Κώστας
...Γαμπρός (αγνώστων λοιπών στοιχείων)
...Γλαβάδες
...Διευρυμένη Κοινότητα Νεράιδας
...Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου
...Καναπέδες
...Καραγιώργος Ηλίας
...Κώστας (αγνώστων λοιπών στοιχείων)
...Μερικοί από το Παχτούρι
...Οι εκδηλώσεις για τα 85 χρόνια κοινότητας Παχτουρίου
...Οι του Πανεπιστημίου ή της Πανεπιστημίου
...Οικονόμου Θεσσαλία
...Παχτουριώτες Άλφα
...Παχτουριώτες Βήτα
...Πελεκάνης Ευάγγελος
...Πρόεδρος στο μπαλκόνι της Νεράιδας
...Σύμβουλοι κοινότητας Νεράιδας
...Τρόικα
...Τρυποφράχτης
...Τσάκαλος Δημήτριος (Τάκης)
...Φωνή της Ορεινής Πατρίδας

Δηλαδή 27% Κοινότητα, 27% Παχτούρι, 11% Συνέδριο, 11% Νεράιδα και τα υπόλοιπα σε τρίτους:

Συμπέρασμα: Κοινότητα και Παχτούρι: Οι μεγάλοι εχθροί

Δεν ξεχνούν

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τις απόψεις του "Παντός Ελεήμονος" σχετικά με τη Φωνή της Ορεινής Πατρίδας στον Αετό Ασπροποτάμου που κυκλοφόρησε:

....και αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατό να απασχολεί τον "Πάντα Ελεήμονα" ακόμα και το όνομα της βραβευμένης εφημερίδας...

....ξεχνά φαίνεται τις συνεντέυξεις στα σαλόνια της εφημερίδες που οι "καλές κουβέντες" δινόντουσαν και με τόκο..

....ξεχνά και τη μόνιμη στήλη που είχε...

....ο κόσμος και οι προσεκτικοί αναγνώστες όμως δεν ξεχνούν...

Ορεινό πυροβολικό

Για την κίνηση με το ψηφοδέλτιο της Μεσοχώρας, που τώρα πια πήρε και όνομα (ΚύΜΑ), τα είχαμε γράψει...

....ο συνδυασμός της Μεσοχώρας είναι το "ορεινό πυροβολικό" για την περιοχή...

....που και μόνο η παρουσία του δείχνει ότι οι άνθρωποι της Μεσοχώρας δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τις τύχες τους στους καμπίσιους συνδυασμούς...

....κρίμα που η κίνηση δεν πλαισιώθηκε και από πολλούς δικούς μας...

....ήταν ευκαιρία...

Σημαντική διευκρίνιση...

Και φυσικά δε θα πέσουμε στην παγίδα της - ποτισμένης μέχρι και το τελευταίο πούπουλο από το μίσος και τα δηλητήρια - κουκουβάγιας και να αρχίσουμε να σχολιάζουμε ένα - ένα αυτά που λέει...

....αν και θα βόλευε, γιατί και υλικό υπάρχει μπόλικο, αλλά και για λόγους επισκεψιμότητας...

....θα πούμε δυό τρία πράγματα όμως που είναι σημαντικά να τα ξέρει ο κόσμος...

....η κουκουβάγια πιστεύει ότι πίσω από τον Τρυποφράχτη βρίσκονται κάποιοι Παχτουριώτες...

....πρέπει, λοιπόν, να μάθει ο κόσμος ότι η κουκουβάγια κάνει μεγάλο λάθος και υπονοεί κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το blog, ούτε είχαν, ούτε θα έχουν...

....εμάς θα μας βόλευε αφάνταστα να αφήσουμε την κουκουβάγια να νομίζει ότι πίσω από τον Τρυποφράχτη βρίσκονται αυτοί (οι Παχτουριώτες) που υπονοεί...

....θα ήταν η καλύτερη κάλυψη...

....είναι άδικο όμως να χρησιμοποιούμε και εμείς κάποιους ανθρώπους για προκάλυψη για να εισπράττουν αυτοί το μίσος και την αντιπάθεια της κουκουβάγιας, ενώ δεν έχουν καμία σχέση...

....αυτή τη διευκρίνιση την οφείλουμε όχι στην κουκουβάγια, αλλά πρώτα σε αυτούς τους ανθρώπους  και μετά στον υπόλοιπο κόσμο...

....το ξαναλέμε λοιπόν: Καμία σχέση τα πρόσωπα που υποννοεί η κουκουβάγια στη στήλη της με την πραγματικότητα αυτού του blog.

....θα σχολιάσουμε για την κουκουβάγια, εν καιρώ...

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αχ κουκουβάγια μου σοφή...

Αχ κουκουβάγια μου σοφή, γιατί άνοιξες τους ασκούς του αιώλου;
...μήπως επειδή κρύβεσαι κι εσύ πίσω από την ανωνυμία σου;
...όπως τα μπλογκάκια;
...σοφέ λαέ όταν το πρόβατο ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη τι θέλει;
...την γκλίτσα, τον τσοπάνη ή τίποτα άλλο;
...καυτό χειμώνα προβλέπει ο Τρυποφράκτης!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ιστορίες του αεροπλάνου...

Το δορυφορικό τηλέφωνο του λιαρ τζετ χτύπησε την ώρα που ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος των νοτίων προαστίων του Παχτουρίου δειπνούσε, εν πτήσει κάπου πάνω από τον Ατλαντικό, επιστρέφοντας μέσα στη νύχτα στο Παχτούρι…

Από την άλλη άκρη ο μπάτλερ Ουέλλινγκτον, ζήτησε τον κύριό του από τη γραμματέα Σαμάνθα, που μόλις είχε ξαπλώσει, ταλαιπωρημένη από το τζετ λανγκ: «Κύριε, αύριο το πρωί θα έλθει ο κύριος Βάιος Τεντολούρης να ξεφορτώσει τα ξύλα για το τζάκι. Που να τα βάλουμε; Στο ανατολικό ή στο νότιο υπόστεγο;»

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος ήπιε μια γουλιά από το κόκκινο Chianti του και απάντησε: «Το θέμα Ουέλλινγκτον δεν είναι που θα βάλουμε τα ξύλα. Το θέμα είναι να είναι το σωστό ξύλο και όχι σαν το περσινό… Θα το ελέγξεις προσεκτικά παιδί μου;»

Ο Ουέλλινγκτον απάντησε με σιγουριά: «Θα είναι οξιά υψομέτρου μέχρι 960 μέτρα. Όχι έλατα και καστανιές… Ο κ. Τεντολούρης άλλωστε μου είπε ότι θα τα ελέγξει τα ξύλα και ο κ. Πάρεδρος, που είναι του δασαρχείου…»

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος αναστέναξε: «Σωθήκαμε αν θα τα δει αυτός, τα ξύλα… Αλμυρίκια από τη Νάξο θα μας φέρουν και ο Πάρεδρος θα μας πει ότι είναι γρεβενιώτικες οξιές…», αλλά η φωνή του χάθηκε από το παράσιτο της δορυφορικής σύνδεσης…

«Δε σας άκουσα κύριε…», είπε ο Ουέλλινγκτον. «Θέλετε κάτι να πω στον κ. Πάρεδρο;»

«Όχι παιδί μου… Θεός φυλάξει… Αλήθεια έμαθα κατεβαίνει και αυτός υποψήφιος στις εκλογές;», βαριαναστέναξε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος…

«Έτσι ακούσαμε κύριε… Σαν τους άλλους του συμβουλίου… Και μάλιστα μάθαμε ότι έχουν κάνει και συμφωνίες μεταξύ τους ποιος θα ψηφίσει ποιον στην περιφέρεια, στο δήμο και στα τοπικά συμβούλια για να βγουν όλοι... Μεγάλα μαγειρέματα που λέει και ο Φρανσουά…», απάντησε ο Ουέλλινγκτον…

«Ποιοι έχουν κάνει συμφωνίες και με ποιους παιδί μου;», ρώτησε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος. «Έχει πολύ παράσιτο η γραμμή και δε σε ακούω…»

«Αυτοί του πρώην συμβουλίου της Νεράιδας…», είπε ο Ουέλινγκτον. «Έχουν κανονίσει να πουν στον κόσμο ποιόν να ψηφίσει για την περιφέρεια και να πάρουν μετά αυτοί τους ψήφους για το δήμο και τα τοπικά συμβούλια για να είναι ευχαριστημένοι όλοι… Είχαμε πάει χτες στο Θανάση στην πλατεία παρέα με το Φρανσουά και μας τα λέγανε… Εμείς πάντως κύριε θα τους μαυρίσουμε όλους, αυτό λέγαμε μετά με το Φρανσουά.»

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος αναστέναξε: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του παιδιά μου… Φανταστείτε πόσο μυστικές είναι οι συμφωνίες που κάνουν, που τα συζητάτε στην πλατεία… Προσέξτε μην πέσετε σε καμιά παγίδα παιδιά μου με αυτούς τους ερασιτέχνες».  «Τέλος πάντων, να βάλετε τα ξύλα στο νότιο υπόστεγο», είπε και έκλεισε το τηλέφωνο…

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος σηκώθηκε στο διάδρομο του λιαρ τζετ και πλησίασε στο κόπκιτ του αεροσκάφους. Εκεί ο πιλότος Ντάνιελ ξεκουραζόταν έχοντας αφήσει το αεροπλάνο στον αυτόματο και απολάμβανε σε χαμηλή ένταση τα τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα…

«Ντάνιελ παιδί μου, τι βλέπεις;», ρώτησε ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος;

Ο πιλότος ανασηκώθηκε στο κάθισμα απορημένος: «Τι να βλέπω κύριε; Πετάμε πάνω από τον Ατλαντικό. Σκοτάδι και πάλι σκοτάδι. Σε λίγο θα δούμε τις Γαλλικές ακτές. Εσείς βλέπετε κάτι που δε βλέπω εγώ;»

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος αναστέναξε: «Σκοτάδι και πάλι σκοτάδι Ντάνιελ… Σε λίγο θα δούμε το νέο Δήμο Πύλης…»

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Αν ακούνε λέει;

Διερωτάται ο φίλος Καπροϊτης αν τον ακούει κανείς
...ακούνε φίλε, ακούνε!
...όχι μόνο ακούνε αλλά μας έχουν όλους συνδεδεμένους κανονικά!

Σκεφτείτε λίγο..

Κυρία μου μη μας ρωτάτε να σας πούμε γιατί ο Dominique Strauss-Kahn έχει σώσει την Ορεινή Πατρίδα...

Βάλτε και σεις το μυαλό σας να δουλέψει λίγο...

.
Μην τα θέλετε έτοιμα όλα...

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Και εγώ δηλώνω...

Κύριέ μου κι εγώ σας δηλώνω αγνός, ανιδιοτελής, ανήσυχος, ασυμβίβαστος, μουσικοσυνθέτης, σολίστ, γλύπτης και ότι παίζω σαντούρι και βιολεντσέλο...

....για πείτε μου...

....αν έρθω και σας προσβάλλω στο σπίτι σας, θα με ξανακαλέσετε;

....αν μου πείτε ότι π.χ. σκέφτεστε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο Μερσεντές και εγώ αρχίζω να διαδίδω στον κύκλο σας ότι μου είπατε ότι θέλετε να σκοτώσετε τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου Μερσεντές και να του κλέψετε το αυτοκινητό του (τυχαίο το παράδειγμα προς αποφυγή παρεξηγήσεων), θα μου ξαναμιλούσατε;

...αν διέδιδα διάφορα άσχημα και προσβλητικά για εσάς στον κύκλο σας των εκατό ατόμων και όταν ερχόσασταν να μου ζητήσετε το λόγο σας έλεγα ότι οι άλλοι εκατό είναι μυθομανείς και ψεύτες ενώ εγώ ο ένας είμαι αγνός, ανιδιοτελής, γλύπτης κλπ και δεν έχω πει κουβέντα για σας, ποιόν θα πιστεύατε; Εμένα;

....αν απαντήσατε ναι σε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις, τότε δεν έχουμε να πούμε και πολλές κουβέντες μαζί. Στο καλό και βοήθειά σας, σας ευχόμαστε...

...αν απαντήσατε όχι σε κάποιες από αυτές, τότε να μάθετε ότι υπάρχουν και πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζετε και σας λέμε ότι καλό είναι να ρωτάτε και άλλους με σκοπό να παίρνετε περισσότερες πληροφορίες. Μετά μπορείτε να ωραιοποιήσετε καταστάσεις και να αρχίσετε τους διθυράμβους και τις εκδηλώσεις λατρείας προς τον οποιονδήποτε, ως πιό καλά πληροφορημένος. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, όπως γνωρίζετε και από την ιστορία. Μιά συμβουλή σας δίνουμε: Να αναρωτιέστε πάντα μήπως σε κάποια υπόθεση (όσο ξεκάθαρη και να φαίνεται) υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζετε και κάνει τη μεγάλη διαφορά από αυτό που φαίνεται...

....για να είστε σωστός

....Ευχαριστούμε.

Πές μας...

Να μας πεις κι άλλα ανώνυμε...

Κι όμως...

Ο άνθρωπος έχει κανει κακό στον τόπο μας, αλλά την Ορεινή Πατρίδα τη βοήθησε!

Για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι ο Dominique Strauss-Kahn ο διευθυντής του Δ.Ν.Τ.

Ιστορίες της μαύρης λιμουζίνας...


Η μαύρη λιμουζίνα του καλοσυνάτου, καλοστεκούμενου και καλοντυμένου κυρίου κατέβαινε αργά και βασανιστικά τις στροφές τις Καπριάτσας το φθινοπωρινό ξημέρωμα… Ήταν φανερό ότι ένα τόσο μακρύ όχημα, δυσκολευόταν στις στενές φουρκέτες του δρόμου…

Στα πίσω καθίσματα, ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος παρακολουθούσε παρέα με τη γραμματέα Σαμάνθα τις χθεσινές εξελίξεις στη Wall Street  Άλλωστε, με τη διαφορά ώρας, ήθελε αρκετές ώρες για να ανοίξουν πάλι τα αμερικάνικα χρηματιστήρια. Έριχνε που και που καμιά ματιά στην ομιλία του για το Συνέδριο για την ανάπτυξη των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ανταρκτική που θα γινόταν αύριο στο Ατλάντικ Σίτυ…

Ο οδηγός Ιγκόρ έδειχνε αγχωμένος: «Κύριε, τόσο αργά που πάμε, θα αργήσουμε να φτάσουμε στα Γιάννενα. Θα περιμένει και ο κακομοίρης ο Ντάνιελ στο αεροσκάφος σας… Δε θα έχει κοιμηθεί καθόλου, όλο το βράδυ, για να φέρει το λίαρ τζετ από την Αθήνα…»

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος καθησύχασε τον οδηγό του: «Μην ανησυχείς Ιγκόρ, ο Ντάνιελ είναι έμπειρος πιλότος. Έχουμε γυρίσει όλο τον κόσμο μαζί και είναι συνηθισμένος σε αυτά… Αύριο το πρωί θα είμαστε στο Ατλάντικ Σίτυ στην ώρα μας. Μην ξεχνάς και τη διαφορά ώρας παιδί μου…»

Ο Ιγκόρ όμως είχε διάθεση για κουβέντα: «Κύριε, καλά τα έλεγε ο Σύλλογος Παχτουριωτών για το άνοιγμα των στροφών στην Καπριάτσα. Που να περάσει η λιμουζίνα; Ο Καραγιώργος όμως έλεγε αυτά είναι έργα της Νομαρχίας… Αμάν πια… Ευτυχώς που έφυγε… Και μακάρι να έβαζε υποψηφιότητα ο Παντελής που έγραψε το dovroi.gr. Θα έφτιαχνε δρόμους, χάιγουέι… Ο Παντελής δεν μάσαγε από αυτά… Θα έκανε έργο στα χωριά…»

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος χαμογέλασε: «Αλήθεια, σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα; Συγκινητικό. Τον είχα γνωρίσει στο Συνέδριο των ανατολικών Βαλκανίων για τις προοπτικές οικονομικής σύνδεσης με την ευρωπαϊκή ένωση. Είχε κάνει εκπληκτική ομιλία..»

Ο Ιγκόρ κοίταξε με γουρλωμένα μάτια μέσα από τον καθρέφτη: «Ο Παντελής σε Συνέδριο των Βαλκανίων; Μάλλον κάποιο λάθος κάνετε κύριε… Για το μόνο Συνέδριο που ξέρω για τον Παντελή είναι αυτό της Ορεινής Πατρίδας που δεν πήγε και τώρα του τα χώνουνε στον Τρυποφράχτη, γι’ αυτά που έγραφε τότε στην εφημερίδα του…»

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος κοίταξε και αυτός με γουρλωμένα μάτια τον οδηγό του: «Για τον Πάντελιτς το Σέρβο οικονομολόγο δε μιλάς τόση ώρα παιδί μου;»

Ο Ιγκόρ χαμήλωσε τη φωνή: « Όχι κύριε, για τον Παντελή Τσάκαλο μιλάω..». Και η Σαμάνθα συμπλήρωσε, δείχνοντας τον Αετό μέσα από το φιμέ τζάμι της λιμουζίνας: «Αυτόν από τον Αετό… Τον πρόεδρο του Συλλόγου…»

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος έδειξε ξαφνιασμένος: «Δεν τον ξέρω τον κύριο Παντελή που λέτε… Μπορεί ο άνθρωπος να είναι κατάλληλος για υποψήφιος με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες στο Γέιλ και στο Χάρβαρντ… Δεν τον έχω ακούσει πάντως εγώ και δεν τον έχω γνωρίσει…  Και τι είναι αυτά που λέτε για Συνέδριο με τον κύριο Παντελή;»

Η Σαμάνθα ρώτησε: «Το  Συνέδριο της Ορεινής Πατρίδα τότε στο Τιτάνια... Γι’ αυτό μιλάμε… Και εσείς δεν πήγατε…»

Ο καλοσυνάτος, καλοστεκούμενος και καλοντυμένος κύριος απάντησε υψώνοντας τη φωνή: «Σαμ παιδί μου εγώ πηγαίνω σε Συνέδρια μόνο ως ομιλητής και όχι ως θεατής. Το ξέρεις αυτό. Και αν ο κύριος Παντελής δεν πήγε και αυτός στο Συνέδριο που λέτε, μάλλον θα ήξερε τι έκανε… Δε μπορούν προσωπικότητες σαν εμένα και τον κύριο Παντελή να πηγαίνουν σε Συνέδρια επιπέδου Τιτάνια… Καλά έκανε λοιπόν και ο κύριος Παντελής. Εξ΄άλλου μπορεί να μίλαγε την ίδια περίοδο σε άλλο διεθνές και μεγάλο Συνέδριο. Πού το ξέρετε; Αναφορά θα έδινε ο κύριος Παντελής; Να άφηνε τον γάμο να πάει για πουρνάρια ο κύριος Παντελής; Τον συγχαίρω… Απορώ πώς δεν έτυχε να γνωριστούμε τόσο καιρό και πώς δε μου έχουν μιλήσει γι’ αυτόν οι φίλοι ο Μπάρακ, ο Σύλβιο, ο Νικολά, ο Βλαδίμηρος… Είμαστε και κοντοχωριανοί με τον κύριο Παντελή…»

Η Σαμάνθα, άρχισε να ψάχνει νευρικά τα χαρτιά της και ο Ιγκόρ έκλεινε γρήγορα το ηλεκτρικό τζάμι που χωρίζει τον οδηγό με το πίσω μέρος της λιμουζίνας… Αυτό που άκουσε τελευταίο ήταν η φωνή του καλοσυνάτου, καλοστεκούμενου και καλοντυμένου κυρίου να λέει στη γραμματέα του: «Σαμ, παιδί μου, μόλις γυρίσουμε από το Ατλάντικ Σίτυ, να ετοιμάσεις αμέσως συνάντηση με τον κύριο Παντελή στην έπαυλη. Θα έχουμε πολλά να πούμε…»

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Και άλλο "χιούμορ"...

Και άλλο "χιούμορ" κατά την κουκουβάγια:









....δηλαδή:

....το συνέδριο ήταν "δήθεν", ψεύτικο δηλαδή και προκάλυμμα σε κάτι άλλο: Τη Μ.Κ.Ο. που δεν έγινε ποτε βέβαια...


....οι προβληματισμοί ήταν "μη καθαροί". Το θέμα της Μεοσοχώρας, η αρχιτεκτονική της περιοχής, η ερήμωση των χωριών, το πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης, οι παραδόσεις και τα μουσικά έθιμα, ήταν συνωμοσίες και προπετάσματα καπνού...

....η οργανωτική επιτροπή ήταν μεγαλομανείς, ξερόλες ("σοφοί") και άνθρωποι που δεν αγαπούν τον τόπο τους, αφού κάνανε τέτοια συνέδρια (δηλαδή "συνάξεις")

....τους συλλόγους τους είχαν γραμμένους οι της οργανωτικής επιτροπής, γι' αυτό και στη φωτογραφία στο Κάραβελ δεν ήταν ο Π. Τσάκαλος, αλλά κέρινο ομοίωμά του που χρησιμοποίησε η Οργανωτική Επιτροπή για να κοροιδέψει τον κόσμο...

....καπελώθηκε το συνέδριο από την κοινότητα, επειδή η οργανωτική επιτροπή απαγορευόταν να βρεί ένα χρηματοδότη για τα έξοδα και έπρεπε να βάλουν οι ομιλητές τα έξοδα από την τσέπη τους για να χαρεί η κουκουβάγια...

....και αφήνουμε τελευταίο το κόκκινο: "Προκαλούσε" κιόλας η οργανωτική επιτροπή

....(μάλλον εκεί αναφέρεται η - με διδακτορική διατριβή του Συντακτικού της Ελληνικής γλώσσας - κουκουβάγια, γιατί ξεκινά το σχόλιο σε δεύτερο ενικό πρόσωπο "Μη ρίχνεις στάχτη...", "...Την ξετρύπωσες την ιστορία" και στη συνέχεια περνά σε δεύτερο πληθυντικό: "...δεν θα προκαλούσατε", "...τους γράψατε", "...θα τα πείτε κι αλλιώς" κ.λ.π., οπότε μάλλον στο δεύτερο κομμάτι αναφέρεται στην Ο.Ε. του Συνεδρίου. Είπαμε, αυτό είναι εκ του πονηρού και επίτηδες, για να λέει "ο δαίμων του τυπογραφείου φταίει και δεν τα εννοούσα έτσι...". Είδες τι εύκολα βγαίνουν τα συμπεράσματα κουκουβάγια, αν θέλουμε;

....ήταν τέτοιο το μίσος της κουκουβάγιας όταν έγραφε που όταν έβλεπε ένα εχθρό στην πρώτη παράγραφο, μόλις έφτασε στη δεύτερη έβλεπε στρατιές εχθρών...

....Προκαλούσε λοιπόν η Ο.Ε. κατά την κουκουβάγια... ενώ η κουκουβάγια στο κείμενο αυτό είναι "αθώα περιστερά" που δεν προκαλεί...

....Για να μη ξεχνάμε...

Δεν είμαστε καλά...


Αυτές είναι οι απόψεις της κουκουβάγιας:



....περί τίνος επρόκειτο τελικά; Συνομωσίας; Προβοκάτσιας; Μίλα, τι;
....Περι τίνος επρόκειτο τελικά το συνέδριο κουκουβάγια;

....θέλετε κι άλλα:


....και αυτό είναι "χιούμορ" για την κουκουβάγια... "Δεν είμαστε καλά!!!", λεει.

....το πουλί της σοφίας βέβαια γράφει "με εκλεχτής υπό την προστασία της κοινότητας" που μόνο το ίδιο καταλαβαίνει τι εννοεί...

....και ίσως να εννοεί "εκλεχτούς (το εκλεκτούς έχει πάει περίπατο για την "άριστη ορθογράφο" κουκουβάγια) υπό την προστασία της κοινότητας..."

....Ποιοί ήταν οι εκλεκτοί της κοινότητας; Σε τι ωφελήθηκαν από την κοινότητα με το Συνέδριο; Πήραν υποψηφιότητες μήπως στις εκλογέ ςπου έρχονται;

....Ωραία η κουκουβάγια. Γράφει επίτηδες και τις ανορθογραφίες για να λέει μετά "δεν εννοούσα αυτό... ο δαίμων του τυπογραφείου"

....Δεν είμαστε καλά!!!