Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σχόλιο αναγνώστη




Παρακολουθώ τις εξελίξεις με το θέμα στον Αετό. Νομίζω ότι είναι λάθος να αναλώνουμε εμείς χρόνο, οι εφημερίδες μελάνι και εσείς αναρτήσεις  για να διαβάζουμε θέματα του τι είπε ο τάδε για το Συνέδριο, τι είπε ο δείνα για το ΔΣ του συλλόγου, αν είναι καλός ο ένας, αν είναι κακός ο άλλος και λοιπά και λοιπά. Δυστυχώς κανένας μας δεν είναι τέλειος, και δε μπορεί ούτε μια εφημερίδα της περιοχής να γίνεται χώρος απαντήσεων και επιθέσεων για κάτι που γράφτηκε στο διαδίκτυο, ούτε το διαδίκτυο χώρος απάντησης και επίθεσης για πράγματα που γράφτηκαν σε μια εφημερίδα. Ιδίως όταν τα θέματα είναι μικρά σε εμβέλεια ή αφορούν το χαρακτήρα κάποιου ανθρώπου που – κακά τα ψέματα – δεν αλλάζει.

Τι εννοώ μικρά σε εμβέλεια: Δεν είναι δυνατό να γίνεται αναφορά στις Καποδιστριακές εκλογές προ 8ετίας και να ξεσπά διαμάχη όταν μπροστά μας υπάρχει ένα μεγαλύτερο γεγονός που είναι ο Καλλικράτης και οι επερχόμενες εκλογές. Δεν είναι δυνατό να κλείνει μια βραβευμένη εφημερίδα με τον τρόπο που κλείνει και να μη το σχολιάζουμε και να διαβάζουμε αντιπαραθέσεις για ένα Συνέδριο που έγινε πριν από δύο χρόνια.  Δεν είναι δυνατό να μη σχολιάζουμε τα έργα και τις ημέρες του Κοινοτικού Συμβουλίου Νεράιδας και να σχολιάζουμε τι γράφηκε σε μια στήλη εφημερίδας. Δεν είναι δυνατό να διαβάζουμε σε εφημερίδες ότι υπήρχαν (αλήθεια άραγε;) 50.000€ για να δοθούν σε χωριά, είτε για γήπεδα, είτε για δρόμους, είτε για οτιδήποτε τα είχε τάξει το απερχόμενο ΚΣ  στα και να μην υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό το θέμα. Δεν είναι δυνατό να αγνοούμε την ανυπαρξία της απορρόφησης των Leader στα χωριά από την Κοινότητα Νεράιδας και να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Δεν είναι δυνατό να περνάμε αδιάφορα σχηματισμούς όπως το ΚΥΜΑ της Μεσοχώρας για τις εκλογές που έρχονται, λες και δε μας αφορά το τι γίνεται από το ποτάμι και πέρα. Είναι συγκινητικό ότι στο ψηφοδέλτιο του ΚΥΜΑτος κατεβαίνει και υποψήφιος από το Φορτώσι που ούτε ρεύμα έχει το έτος 2010, ούτε δρόμο! Δεν είναι δυνατό να ασχολούμαστε ακόμα μονάχα με τους δικούς μας υποψηφίους από την (τέως) Διευρυμένη Κοινότητα, λες και δε μας αφορά πια ο Δήμος Πύλης που θα πιάνει (θέλουμε δε θέλουμε και είτε μας αρέσει ή δε μας αρέσει) και τη Μεσοχώρα. Δεν είναι δυνατό να μη μας κάνει αίσθηση η παρουσία νέων υποψηφίων και να αναφερόμαστε μόνο στους παλιούς που ξέραμε. Δεν είναι δυνατό να μη σχολιάζουμε ότι πουθενά μα πουθενά δε διαβάσαμε ένα πρόγραμμα για τα ορεινά από τους υποψηφίους (αναμένουμε τις θέσεις του ΚΥΜΑτος όπως υποσχέθηκαν από την ιστοσελίδα τους) και να παραμένουμε κολλημένοι στο τι είπε ο ένας και τι είπε ο άλλος για το έργο στο χωριό από κάποιο Σύλλογο ή κάποιο άνθρωπο.

Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις και θα παρακαλούσα να αναρτηθούν στον Τρυποφράχτη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Φίλε συμπατριώτη

    Η παρουσία του Κ.Υ.Μ.Α.τος στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η αντίδραση των μικρών κοινοτήτων που συνθλίβονται στη μέγγενη του χωροταξικού του Καλλικράτη έτσι όπως εκφράστηκε στο Ν. Τρικάλων. Αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το πώς μπορούν να οργανωθούν οι μικρές κοινότητες.
    Στο πρόγραμμα μας δεν θα ακολουθήσουμε τα ΘΑ των άλλων σχηματισμών. Εκφράζουμε τη φιλοσοφία μας για το πώς μπορούν να επιβιώσουν οι κοινωνίες μας σε αυτό το ασφυκτικό τοπίο. Από εκεί και πέρα κάθε Κοινότητα γνωρίζει καλύτερα τα δικά της προβλήματα και τις δικές της ελλείψεις και για αυτές πρέπει να αγωνιστεί. Δείχνουμε το δρόμο πώς οι μικρές κοινότητες μπορούν να συνεργαστούν σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας και διακριτής συνεργασίας κάτω από μια γενική αντίληψη για την ανάπτυξη της περιοχής. Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται όχι αποκλειστικά στην παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου, εξαρτώμενη από τις καιρικές συνθήκες και την εισοδηματική πολιτική.
    Η περιοχή μας πρέπει να στραφεί σε παραγωγικές επενδύσεις με σύγχρονη αντίληψη που συνάδουν με την περιοχή. Π.χ. Βιολογική κτηνοτροφία, υλοτομία με καθετοποίηση της παραγωγής κάθε επένδυσης.
    Πάνω από όλα όμως προέχει η πίστη και η αποφασιστικότητα ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να επιβιώσουν με τη δική μας ενεργή παρέμβαση. Δυστυχώς σε αυτή τη φάση ξεκινήσαμε αργά και δεν μπορέσαμε να συσπειρώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής. Στο μέλλον όμως θα πρέπει να βρεθούμε για να μην εξαφανιστούμε.

    Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
    Καλαντζής Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή